Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Algemene voorwaarden voor jouw ICT-dienstverlening opstellen (maatwerk)

Als je diensten aanbiedt in de ICT-sector, zijn algemene voorwaarden cruciaal. Jouw eigen algemene voorwaarden vormen het fundament van jouw bedrijf. Ze leggen de basisregels vast, definiëren de spelregels en waarborgen de wederzijdse belangen.

Door duidelijkheid te scheppen en verwachtingen helder te maken, zorg je voor een sterke basis waarop jouw bedrijf kan groeien en gedijen. Kortom, in de wereld van de ICT-dienstverlening zijn goed opgestelde algemene voorwaarden onmisbaar voor succes.

Algemene voorwaarden ICT-dienstverlening opstellen

Met jouw eigen algemene voorwaarden voor jouw ICT-dienstverlening bepaal je duidelijk wat jouw rechten en plichten zijn. Denk aan vragen zoals: 

  • Hoe zit het met de vertrouwelijkheid van gegevens en informatie?
  • Wat zijn de betalingsvoorwaarden en -termijnen?
  • Hoe ga je om met klachten van klanten?
  • Wat gebeurt er bij uitval van systemen of onvoorziene omstandigheden?
  • Hoe wordt eventueel meerwerk in rekening gebracht en afgehandeld?
  • Hoe snel reageer je op klantverzoeken?

Het is belangrijk om deze zaken van tevoren te regelen. Zo voorkom je verwarring en irritaties, en kun je jouw dienstverlening soepel laten verlopen. Dit bevordert niet alleen het vertrouwen van jouw klanten, maar zorgt er ook voor dat jouw bedrijf efficiënt kan opereren.

Maatwerk is noodzakelijk

Maatwerk is noodzakelijk, want ‘ICT-dienstverlening’ is natuurlijk wel een beetje een breed begrip. Misschien bouw je enkel maatwerk software, lever je onderhoudsdiensten, of bied je een unieke B2B SaaS-oplossing. Ongeacht de aard van jouw dienstverlening, één ding is zeker: de behoeften van jouw klanten zijn uniek.

Daarom zijn op maat gemaakte algemene voorwaarden belangrijk. Standaardvoorwaarden kunnen vaak niet volledig tegemoetkomen aan de specifieke wensen en eisen van jouw klanten. Met op maat gemaakte voorwaarden kun je regels en afspraken vastleggen die precies passen bij de aard van jouw dienstverlening en de verwachtingen van jouw klanten. Dit biedt duidelijkheid en zekerheid voor beide partijen en minimaliseert het risico op geschillen. Op die manier fungeren maatwerk algemene voorwaarden als een juridisch kompas dat de weg wijst naar een succesvolle samenwerking in de wereld van ICT-dienstverlening.

ICT-dienstverlening algemene voorwaarden laten opstellen

Hulp nodig bij het opstellen van jouw algemene voorwaarden ICT-dienstverlening? Neem gerust contact met ons op. We maken duidelijke voorwaarden – op maat – die perfect passen bij jouw specifieke dienstverlening in de wereld van de ICT.

Ook fijn: onze ICT-juristen zijn gespecialiseerd in het ICT-recht en begrijpen de tech-sector. We hoeven dus niet te gaan Googelen naar juridische antwoorden op technische vraagstukken.

Legal support nodig?

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).