Service Level Agreement SaaS nodig?

Service Level Agreement voor jouw SaaS-product nodig? Neem gerust contact op met onze gespecialiseerde IT-juristen voor het opstellen of controleren van jouw Service Level Agreement (SLA).

Service level agreement voor SaaS opstellen

Een Service Level Agreement is niets anders dan een contract tussen een dienstverlener en een klant waarin de service levels van een (online) dienst worden bepaald. Dit document vormt de hoeksteen van de verwachtingen en beloften tussen beide partijen. Het legt de meetbare normen vast waaraan de dienst zal voldoen, zoals beschikbaarheid, prestaties, reactietijden en andere cruciale aspecten. Met een goed opgestelde SLA weet je als SaaS-leverancier zeker dat je aan de behoeften van je klanten tegemoetkomt, vertrouwen creëert en je eigen belangen veiligstelt. 

Waarom heb je als SaaS-leverancier een SLA nodig?

Als SaaS-leverancier weet je natuurlijk als geen ander dat het leveren van hoogwaardige diensten van essentieel belang is. Hoe kun je echter garanderen dat jouw klanten een duidelijk begrip hebben van wat hen te wachten staat? Hoe schep je realistische verwachtingen die ook voor jou als SaaS-leverancier haalbaar zijn? Hier treedt de Service Level Agreement (SLA) op het toneel. Met een SLA creëer je eigenlijk een venster naar de toekomst: “Dit is wat je te wachten staat als je met mijn bedrijf in zee gaat!”

Inhoud Service Level Agreement SaaS

Wat er precies in je SLA moet komen te staan, hangt af van het type SaaS-product dat je aanbiedt. Een belangrijk aspect is het bepalen van de service levels als SaaS-leverancier.

Voor de meeste SaaS-leveranciers is het van cruciaal belang dat de SaaS-dienst schaalbaar. Dit vertaalt zich meestal naar het aanbieden van uniforme service levels aan al jouw klanten. Het is echter ook mogelijk om variërende service levels te implementeren op basis van de verschillende prijsniveaus die je aanbiedt. Het is hierbij essentieel dat elke klant binnen dezelfde prijscategorie hetzelfde serviceniveau ervaart. 

Belangrijk is dat je service levels hanteert die realistisch zijn voor jouw SaaS-dienst. Hoewel je service levels de klanttevredenheid moeten waarborgen, is het even belangrijk dat ze bijdragen aan het succes van jouw SaaS-bedrijf. Het handhaven van haalbare service levels is dan ook van doorslaggevend belang, zowel voor het tevreden houden van je klanten als voor het bevorderen van de groei van je SaaS-onderneming.

Meer lezen over de inhoud van een SaaS SLA? Lees dan ook eens deze blog.

Service Level Agreement SaaS laten opstellen door ICT-juristen

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het ICT-rechtInternetrecht en helpen op wekelijkse basis SaaS-leveranciers bij het vertalen van hun service levels naar concrete afspraken in een Service Level Agreement. 

Hulp nodig bij het opstellen van een SLA voor jouw SAAS-dienst? Neem gerust contact met ons op. 

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).