Iets over ons

Een kleinschalig juridisch kantoor waar je geen nummer bent, maar dat wel kan opschalen wanneer nodig.

Spaans&Spaans is in 2018 opgericht door twee tech-savvy juristen, ondernemers én zussen (Lucia Spaans & Hester Spaans). We hebben een netwerk van freelance legal counsels binnen handbereik. Daarom krijg je als cliënt bij Spaans&Spaans “the best of both worlds”: een kleinschalig advieskantoor waar je geen nummer bent, maar dat wel snel kan opschalen wanneer dat nodig is. 

We dagen de juridische wereld uit met onze leesbare contracten, rechttoe-rechtaan adviezen en innovatieve werkwijze. Het belang van onze cliënten staat daarbij altijd voorop. We onderzoeken wat écht belangrijk voor jou is en geven adviezen (of schrijven contracten) die daarbij aansluiten. 

We zijn geen traditioneel juridisch kantoor en maken ons dan ook niet zo druk over dress codes, jargon of “hoe het hoort”. Daardoor hebben we meer tijd over om ons bezig te houden met jou als cliënt: want jij bent waar het voor ons om draait. Zo investeren we in legal tech en krijg je als cliënt van ons toegang tot een eigen cliënt portal waarin je al jouw juridische zaken overzichtelijk op één plek hebt. 

Legal counsels of the future.

Nominatie Gouden zandloper voor Co-Founder Lucia in de categorie Young Talent

Juridische prijs voor juristen en advocaten

Founders & Netwerk

Lucia Spaans

Co-founder & Privacy expert

Hester Spaans

Co-founder en IT-jurist

Netwerk van 8+ senior legal counsels

Zelfstandige juristen en advocaten.

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt). 

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht.