Een team van ervaren legal professionals en privacy experts met een passie voor tech, creatives en web3.

Spaans&Spaans is een next-generation juridisch kantoor dat zich richt op de behoeften van creatieve ondernemers, tech-bedrijven en web3 founders. Sinds 2018 dagen we de juridische wereld uit met onze leesbare contracten, rechttoe-rechtaan adviezen en innovatieve werkwijze. Het belang van onze cliënten staat daarbij altijd voorop. We onderzoeken wat écht belangrijk voor jou is en geven adviezen (of schrijven contracten) die daarbij aansluiten. 

We zijn geen traditioneel juridisch kantoor en maken ons dan ook niet zo druk over dress codes, jargon of “hoe het hoort”. Daardoor hebben we meer tijd over om onze bezig te houden met jou als cliënt: want jij bent waar het voor ons om draait. Zo investeren we in legal tech en krijg je als cliënt van ons toegang tot een eigen cliënt portal waarin je al jouw juridische zaken overzichtelijk op één plek hebt. 

Je kunt bij ons terecht voor (i) losse juridische documenten, (ii) samenwerkingen op basis van een maandelijks opzegbaar abonnement of (iii) wanneer je behoefte hebt aan een eigen (inhouse) privacy officer/FG. We zijn ooit klein begonnen, en hebben inmiddels een mooi netwerk van zelfstandige (senior) legal counsels aan ons verbonden.

Founders & Netwerk

"Creatief, pragmatisch en eerlijk." - Simon

Lucia Spaans

Co-founder en privacy officer

Co-founder en general legal consultant

Zaìna De Beer

Merkengemachtigde & IE-expert

"Eindelijk peace
of mind."
- Isabel

8+ senior legal counsels

Zelfstandige juristen

Spaans&Spaans V.O.F.

We zijn gevestigd op de Vijzelstraat 391a (1016EJ) in het mooie Amsterdam en sinds 2018 ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer: 71533230.
Ons BTW-nummer: NL858752530B01. 

020 261 9633

Spaans & Spaans ©2018-2023 Algemene voorwaarden Privacyverklaring

Spaans&Spaans V.O.F.

Vijzelstraat 68
1017 HL, Amsterdam
KvK: 71533230
BTW-nummer: NL858752530B01 

020 261 9633

Juridisch advies

Meer informatie

Overig

Scroll naar boven

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaan&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt). 

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht.