ICT jurist

ICT jurist of ICT advocaat?

De woorden “jurist” en “advocaat” worden nogal eens door elkaar gebruikt. De meeste juristen hebben net als een advocaat een uitstekende juridische (universitaire) opleiding gevolgd.

Alle juristen die bij Spaans&Spaans werkzaam zijn, hebben een (of meerdere) afgeronde masteropleiding(en) aan een universiteit. Het verschil tussen een ICT jurist en een ICT advocaat is dat laatstgenoemde de Beroepsopleiding Advocaten heeft gevolgd en de cliënt in alle gevallen mag vertegenwoordigen bij de rechter. Een jurist kan vaak ook als gemachtigde optreden in een gerechtelijke procedure, maar mag dat niet altijd. 

Een gespecialiseerde ICT jurist biedt regelmatig uitkomst aan bedrijven. In de regel is een ICT jurist goedkoper dan een advocaat, en kan hij doortastender te werk gaan doordat hij niet gebonden is aan de gedragsregels voor advocaten. 

"Op zoek naar een (inhouse) ICT jurist die de cultuur van je tech bedrijf begrijpt?"

Licentierecht

ICT contracten

Enkele veel gebruikte ICT contracten waar wij bij helpen:

Wat doet een ICT jurist?

Of het nu gaat om het voorkomen van een mislukt ICT-project, het voeren van onderhandelingen in een geschil, het opstellen van de juiste contracten… onze gespecialiseerde ICT juristen spreken jouw taal en adviseren over vrijwel alle zaken die binnen het ICT recht vallen.  

Wat kost een ICT jurist?

Juridische kosten kunnen hoog oplopen, daar zijn we ons van bewust. Als tech start-up of scale-up ben je op zoek naar écht goede adviezen en bijstand, zonder de hoofdprijs te betalen. Daar hebben wij gelukkig een oplossing voor gevonden. Wij bieden als een van de eerste juristen in Nederland LaaS aan: Legal as a Service! Met onze LaaS abonnementen ben je altijd verzekerd van scherpe adviezen en snelle bijstand, zonder te betalen voor dure kantoorkosten, en zonder in angst te hoeven verkeren voor een gigantische “uurtje-factuurtje” rekening. Klinkt goed, toch? 

"Met onze legal as a service (LaaS) betaal je niet meer dan nodig."

Page not found

ICT jurist gezocht

Natuurlijk is ondernemen ook risico’s nemen, maar dan liever wel de risico’s die je zélf hebt gekozen. Daarom helpen we je bij het neerzetten van jouw juridische structuur. 

Jurist commerciële contracten

Page not found

ICT jurist gezocht?

Neem gerust contact met ons op.

Juridisch advies voor ondernemers
Scroll naar top

Waar kunnen we bij helpen?