Search
Close this search box.

ICT-jurist nodig?

Onze legal counsels hebben een passie voor tech. Dat is wel zo makkelijk communiceren.

ICT-jurist of ICT-advocaat?

De woorden “jurist” en “advocaat” worden nogal eens door elkaar gebruikt. De meeste juristen hebben net als een advocaat een uitstekende juridische (universitaire) opleiding gevolgd.

Alle juristen die bij Spaans&Spaans werkzaam zijn, hebben een (of meerdere) afgeronde masteropleiding(en) aan een universiteit. Het verschil tussen een ICT jurist en een ICT advocaat is dat laatstgenoemde de Beroepsopleiding Advocaten heeft gevolgd en de cliënt in alle gevallen mag vertegenwoordigen bij de rechter. Een jurist kan vaak ook als gemachtigde optreden in een gerechtelijke procedure, maar mag dat niet altijd. 

Een gespecialiseerde ICT jurist biedt regelmatig uitkomst aan bedrijven. In de regel is een ICT jurist goedkoper dan een advocaat, en kan hij doortastender te werk gaan doordat hij niet gebonden is aan de gedragsregels voor advocaten. 

ICT-contracten opstellen

Enkele veelvoorkomende ICT contracten waar wij bij helpen:

Wat kost een ICT-jurist?

Juridische kosten kunnen hoog oplopen, daar zijn we ons van bewust. Als tech start-up of scale-up ben je op zoek naar écht goede adviezen en bijstand, zonder de hoofdprijs te betalen. Daar hebben wij gelukkig een oplossing voor gevonden. Wij bieden als een van de eerste juristen in Nederland LaaS aan: Legal as a Service! Met onze LaaS abonnementen ben je altijd verzekerd van scherpe adviezen en snelle bijstand, zonder te betalen voor dure kantoorkosten, en zonder in angst te hoeven verkeren voor een gigantische “uurtje-factuurtje” rekening. Klinkt goed, toch? 

ICT-jurist voor ICT-bedrijven

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het ICT-rechtInternetrecht en helpen op wekelijkse basis ICT-bedrijven bij het oplossen van hun juridische vraagstukken.

Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. 

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).