Privacy for SAAS-providers: een juridische checklist (AVG)

Als SAAS-provider bied je software as a service aan via de cloud. Naja, “cloud”… je maakt gewoon gebruik van een…

De richtlijnen van de EDPB over dark patterns…

Sociale media vormen een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Bijgevolg is het een doelwit geworden voor (onethische) bedrijven die…

Affiliate marketing: is een bedrijf aansprakelijk voor zijn…

Affiliate marketing is een vorm van reclame. Op het moment dat je als organisatie reclame maakt, dien je rekening te…

Hermès rechtszaak tegen virtuele Birkin tassen stelt intellectuele…

Het Franse luxe modehuis Hermès zorgt voor controverse in de digitale wereld met zijn juridische strijd tegen de kunstenaar Mason…

Boete van DNB voor cryptobeurs Coinbase: hoe zit…

Onlangs heeft De Nederlandsche Bank (DNB) een miljoenenboete opgelegd aan de cryptocurrency exchange Coinbase, omdat het bedrijf zonder registratie opereerde…

NFTs and intellectual property: legal questions answered (EU…

With the recent explosion of Non-Fungible Tokens (NFTs), there are many legal question surrounding them. What intellectual property rights do…

Spaans&Spaans V.O.F.

We zijn gevestigd op de Vijzelstraat 391a (1016EJ) in het mooie Amsterdam en sinds 2018 ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer: 71533230.
Ons BTW-nummer: NL858752530B01. 

020 261 9633

Spaans & Spaans ©2018-2023 Algemene voorwaarden Privacyverklaring

Spaans&Spaans V.O.F.

Keizersgracht 391
1016EJ, Amsterdam
KvK: 71533230
BTW-nummer: NL858752530B01 

020 261 9633

Juridisch advies

Meer informatie

Overig

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaan&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).