Interim privacy jurist inhuren

Als bedrijf op zoek naar een interim privacy jurist die die kan helpen bij het waarborgen van de privacybescherming en naleving van de privacywetgeving? Onze juridische experts hebben uitgebreide ervaring op het gebied van privacyrecht en kunnen jouw organisatie ondersteunen als interim privacy jurist.

Interim privacy jurist / privacy officer

Op het moment dat je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, dien je rekening te houden met privacywetgeving, zoals de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Niet-naleving van dergelijke wetten, kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Van een verminderd consumentenvertrouwen in je brand als gevolg van een datalek tot fikse boetes van toezichthoudende autoriteiten: non-compliance is risicovol.

Het is echter niet altijd even makkelijk om er daadwerkelijk voor zorgen dat jouw organisatie aan alle privacyregels voldoet. Het de facto implementeren van privacyregels, levert in de praktijk best vaak vragen op. Welke gegevens mogen worden gebruikt (en welke absoluut niet)? Hoe moet er met datalekken worden omgesprongen? Welke privacy-documenten zijn noodzakelijk? Onze privacy juristen kunnen, op interim basis, jouw organisatie helpen bij de uitvoering van de privacywetgeving.

Inhouse privacy consultant of liever op afstand?

Ben je op zoek naar een (tijdelijke) externe privacy consultant die jouw organisatie op interim basis kan bijstaan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze privacy consultants kunnen zowel op locatie werken of op afstand (online). Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw organisatie.

Inhouse privacy consultant op locatie:

Vind je het belangrijk dat jouw privacy consultant (af en toe) op locatie aanwezig is? Dan is dat mogelijk. In goed overleg kijken we naar het aantal uren waar behoefte aan is.

Privacy adviseur op afstand (online):

In sommige gevallen is het voldoende om een externe privacy adviseur te hebben die op afstand (online) werkt. 

Heb je vragen over het inhuren van een interim privacy officer of wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag.

Voordelen van onze interim privacy juristen

De voordelen van het werken met een van onze interim privacy officers zijn onder andere: 

(i) Expertise en ervaring op het gebied van privacywetgeving;

(ii) Toegang tot de laatste juridische ontwikkelingen en kennis;

(iii) Een proactieve houding ten aanzien van gegevensbescherming en compliance;

(iv) Flexibele, op maat gemaakte oplossingen voor de behoeften van jouw organisatie;

(v) Kosteneffectieve oplossing.

Taken van een interim privacy jurist

Onze privacy consultants hebben ruime ervaring met het beoordelen, vormgeven en implementeren van privacyregelgeving binnen organisaties. Enkele werkzaamheden die jouw privacy-adviseur op zich kan nemen zijn:

  • Adviseren over de verwerking en opslag van persoonsgegevens;
  • Adviseren over privacybeleid, -procedures en -processen;
  • Het uitvoeren van een audit om na te gaan of bestaande procedures voldoen aan de toepasselijke wetgeving (AVG);
  • Trainen van medewerkers over de toepasselijke privacywetgeving;
  • Opstellen of beoordelen van modelcontracten, zoals een verwerkersovereenkomst;
  • Ondersteunen bij het afhandelen van verzoeken van betrokkenen, zoals toegang tot en rectificatie van persoonsgegevens.

Interim privacy jurist inhuren (AVG)

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het privacyrecht en zijn beschikbaar voor interim opdrachten als privacy juristen.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. 

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).