Sla hosting opstellen of controleren

Ben je een hostingprovider en wil je een SLA (service level agreement) laten opstellen of controleren door gespecialiseerde IT-juristen? Neem gerust contact met ons op. 

Service level agreement voor hosting

Een Service Level Agreement (SLA) vormt een cruciaal juridisch document dat de basis legt voor de relatie tussen jou als hostingprovider en jouw klanten. De SLA definieert niet alleen de kwaliteit en reikwijdte van jouw hostingdiensten, maar legt tevens de verplichtingen en verantwoordelijkheden van beide partijen vast. Het belang van een duidelijk en nauwkeurig SLA kan niet worden overschat, aangezien het van onschatbare waarde is bij het opbouwen van een goede reputatie en het voorkomen van eventuele geschillen.

Sla hosting opstellen: juridische aandachtspunten

Bij het opstellen van jouw SLA als hostingprovider zijn er belangrijke juridische aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je enkele cruciale aspecten die in jouw SLA moeten worden opgenomen:

  • Beschikbaarheid en Uptime: Specificeer de gegarandeerde beschikbaarheid en uptime van jouw hostingdiensten. Zorg ervoor dat jouw klanten duidelijk begrijpen wat ze kunnen verwachten in termen van servicebeschikbaarheid.
  • Prestaties en Responsiviteit: Definieer de verwachte prestaties en reactietijden van jouw servers en netwerken. Communiceer hoe snel je zult reageren op technische problemen en klantverzoeken.
  • Ondersteuning en Klantenservice: Verduidelijk de beschikbaarheid en de kanalen van jouw support. Bepaal de responstijden voor verschillende soorten vragen en problemen.
  • Beveiliging en Privacy: Leg uit welke beveiligingsmaatregelen je neemt om de gegevens van jouw klanten te beschermen. 
  • Back-up en Herstel: Specificeer de frequentie en het type back-ups dat je uitvoert en hoe snel je gegevens kunt herstellen in geval van een noodsituatie.
  • Beëindiging en Overgang: Voorzie in duidelijke clausules over de beëindiging van de overeenkomst en hoe de transfer van gegevens zal worden afgehandeld.
  • Aansprakelijkheid en Schadevergoeding: Beperk jouw aansprakelijkheid en specificeer de mogelijke schadevergoedingen voor het geval dat je niet aan de overeenkomst voldoet.
  • Wijzigingen en Herzieningen: Leg het proces uit voor het wijzigen of herzien van het SLA, en hoe je wijzigingen zult communiceren naar jouw klanten.

Het opnemen van deze essentiële aspecten in jouw SLA zorgt ervoor dat je jouw klanten duidelijkheid biedt bij het gebruik van jouw hostingdiensten. Tegelijkertijd beschermt een goed opgestelde SLA ook jouw belangen als hostingprovider door de juiste verwachtingen te creëeren bij jouw klanten. Een win-winsituatie! 

Opstellen service level agreement voor hosting door gespecialiseerde IT-juristen

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het ICT-rechtInternetrecht en helpen regelmatig hostingproviders bij het vertalen van hun service levels naar concrete afspraken in een service level overeenkomst. 

Hulp nodig bij het opstellen van een SLA? Neem gerust contact met ons op. 

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).