Search
Close this search box.
Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een interim legal counsel?

In onze snel veranderende wereld, is flexibiliteit van onschatbare waarde. Als bedrijf of organisatie is het belangrijk om snel te kunnen schakelen indien de situatie daarom vraagt. Tegelijkertijd brengt elke verandering waarschijnlijk weer (nieuwe) juridische vraagstukken met zich mee. Maar om daar nou meteen een juridische werknemer voor in te moeten schakelen… daar zit je eigenlijk niet zo op te wachten. Het kan gelukkig ook anders. Stel je eens voor dat je iemand hebt die op afroep beschikbaar is om je te helpen bij juridische uitdagingen, ongeacht het project of probleem. Je zit als organisatie nergens aan vast en je betaalt alleen voor die momenten dat je de jurist daadwerkelijk nodig hebt. Dit is precies wat een interim legal counsel biedt.

Wat is een interim legal counsel?

Een interim legal counsel is een juridische professional die tijdelijk wordt ingehuurd om juridische diensten te verlenen binnen een organisatie. Anders dan een fulltime juridische medewerker in dienst nemen, biedt een interim legal counsel flexibiliteit en maatwerk. Ze zijn beschikbaar voor specifieke projecten, situaties of tijdsperiodes waarin juridische expertise nodig is, zonder dat er een langdurige arbeidsrelatie wordt aangegaan. Dit betekent dat je als organisatie kunt profiteren van hoogwaardige juridische ondersteuning wanneer dat nodig is, zonder je zorgen te maken over doorlopende kosten of verplichtingen.

Voordelen van een interim legal counsel

We kunnen ontzettend veel situaties bedenken waarin het inhuren van een interim legal counsel een slimme zet kan zijn:

Voor een project: Wanneer een organisatie een specifiek juridisch project heeft, zoals het opstellen van contracten, fusies en overnames, compliance-audits, of juridische herstructureringen, kan een interim legal counsel worden ingeschakeld om de benodigde expertise te bieden gedurende de duur van het project.

Als het heel erg druk is: In sommige gevallen kunnen organisaties te maken krijgen met piekmomenten waarin er meer juridische werkzaamheden zijn dan hun interne juridische team aankan. Het inhuren van een interim legal counsel kan helpen om deze pieken op te vangen zonder daarvoor een extra werknemer in te moeten schakelen.

Bij ziekte of afwezigheid: Als een juridisch teamlid met verlof gaat, ziek wordt of tijdelijk niet beschikbaar is, kan een interim legal counsel worden ingezet om de taken over te nemen en ervoor te zorgen dat de juridische zaken ongestoord doorgaan.

Voor die extra kennis: Soms hebben organisaties behoefte aan specifieke juridische kennis die niet intern aanwezig is. Een interim legal counsel met gespecialiseerde vaardigheden kan in deze behoefte voorzien.

Om geld te besparen: Het inhuren van een interim legal counsel kan kosteneffectiever zijn dan het in dienst nemen van een fulltime juridische medewerker, omdat je vaak alleen betaalt voor de daadwerkelijk gewerkte uren.

Interim legal counsel inhuren op freelance basis

Heb je behoefte aan een (extra) juridisch meesterbrein zonder de verplichtingen van een vaste werknemer? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Legal support nodig?

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).