Algemene voorwaarden consultancy

Algemene voorwaarden consultancy laten opstellen door ervaren juristen en in een moderne tone-of-voice? Neem dan direct contact met ons op. 

Algemene voorwaarden consultancy opstellen

Professionele consultancydiensten vereisen heldere afspraken en duidelijke verwachtingen. Om jouw eigen belangen te beschermen, wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat jouw aansprakelijkheid goed is afgedekt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als iemand een advies helemaal verkeerd interpreteert en daardoor schade lijdt? Of misschien ben je voor het geven van kwalitatief advies wel afhankelijk van de medewerking van jouw opdrachtgever. Wat als jouw opdrachtgever dwars ligt en jij daardoor de opdracht niet kan uitvoeren?

Dit soort basisafspraken leg je vast in een set algemene voorwaarden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om specifieke (klant-)afspraken neer te leggen in een opdrachtovereenkomst of offerte. Of je nu een eigen adviesbureau runt of als freelancer consultancy diensten verleent, met op maat gemaakte voorwaarden zorg je ervoor dat zowel jij als je cliënten precies weten wat ze kunnen verwachten. 

Onze legal counsels staan voor je klaar om algemene voorwaarden op maat te maken. 

Waarom heb je algemene voorwaarden consultancy nodig?

Net zoals elke zzp’er algemene voorwaarden nodig heeft, zijn ze ook onmisbaar voor consultants. Je kunt algemene voorwaarden beschouwen als een soort krachtig schild dat jou en je bedrijf beschermt. Ze helpen bij het vermijden van claims en aansprakelijkheden en leggen het fundament voor succesvolle samenwerkingen met jouw opdrachtgevers. Door helderheid te scheppen in verwachtingen, voorkom je misverstanden, irritaties en “de gang naar de rechter”. 

Inhoud van algemene voorwaarden consultancy

Wat er precies in jouw algemene voorwaarden moet komen te staan, hangt af van het type consultancydiensten dat je aanbiedt. Jouw voorwaarden vormen de juridische ruggengraat van je consultancybedrijf en horen afgestemd te zijn op de aard van je diensten, de verwachtingen van je klanten en de specifieke uitdagingen van je vakgebied. Of je nu gespecialiseerd bent in strategisch advies, financiële consultancy of een ander domein, onze ervaren juristen kunnen je helpen om op maat gemaakte voorwaarden te creëren die zowel jou als je klanten beschermen. 

Algemene voorwaarden consultancy laten opstellen door ervaren juristen

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het contractenrecht en helpen regelmatig consultants bij het vertalen van hun basisafspraken naar juridische bepalingen in een set algemene voorwaarden. 

Hulp nodig bij het opstellen van algemene voorwaarden consultancy? Neem gerust contact met ons op.

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).