Search
Close this search box.

Algemene voorwaarden bemiddelingsbureau zzp

Ben je een bemiddelingsbureau (voor zzp’ers) gestart en heb je algemene voorwaarden nodig? Laat ze opstellen door onze ervaren juristen.

Algemene voorwaarden bemiddelingsbureau laten opstellen

Als bemiddelaar (ook wel intermediair of tussenpersoon genoemd) speel je een belangrijke rol in het verbinden van zelfstandige professionals (zzp’ers) met opdrachtgevers. Het is cruciaal om de relaties tussen alle betrokken partijen duidelijk en juridisch solide te regelen. Daarom is het aan te raden om stevige algemene voorwaarden te gebruiken waarin de belangrijkste basisafspraken zijn vastgelegd. 

Soms is het bij bemiddeling zelfs verstandig om twee sets algemene voorwaarden te laten opstellen. Eén set algemene voorwaarden die de relatie met de klant (eindopdrachtgever) regelt en één set die van toepassing is op de zzp’er. 

Inhoud algemene voorwaarden bemiddelingsbureau zzp

Wat er precies in de algemene voorwaarden voor een bemiddelingsbureau moet komen te staan, hangt af van alle omstandigheden van het geval. Bemiddeling van zzp’ers in de zorg vraagt bijvoorbeeld om een andere juridische benadering, dan de bemiddeling van software developers. Vaak staat er in de algemene voorwaarden van bemiddelingsbureaus echter iets over:

  • facturering (hoe verloopt de facturering van de zzp’er aan de opdrachtgever?)
  • de zelfstandigheid van de zzp’er (je wilt immers voorkomen dat de zzp’er als werknemer wordt beschouwd)
  • verdeling van aansprakelijkheden (wat als de zzp’er een grandiose fout maakt of achteraf niet de juiste diploma’s blijkt te hebben?)
  • overmacht 
  • geheimhouding en privacy
  • concurrentiebeding (je wilt ervoor zorgen dat de zzp’er en de opdrachtgever er niet achter jouw rug met elkaar vandoor gaan)
  • toepasselijk recht, bevoegde rechter

Online bemiddelingsbureau en algemene voorwaarden

Tegenwoordig vindt de bemiddeling van zzp’ers vaak (geheel of gedeeltelijk) online plaats. Misschien kunnen zzp’ers en opdrachtgevers zich wel via jouw website inschrijven om vervolgens door jou actief gekoppeld te worden. Om ervoor te zorgen dat de algemene voorwaarden van het bemiddelingsbureau van toepassing zijn op de bemiddelingsovereenkomst, moet de klant / zzp’er tijdens het registratieproces aangeven dat hij akkoord gaat met deze voorwaarden. Dit is een belangrijk juridisch aspect, vooral als de overeenkomst online met een consument wordt gesloten. In dergelijke gevallen moeten de algemene voorwaarden ook het herroepingsrecht van de consument duidelijk vermelden, om te voldoen aan de wettelijke vereisten voor online consumententransacties. 

Algemene voorwaarden voor een bemiddelingsbureau zzp laten opstellen door onze ervaren juristen

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het contractenrecht en helpen regelmatig bemiddelingsbureaus bij het vertalen van hun basisafspraken naar concrete bepalingen in een set algemene voorwaarden (of twee sets!). 

Hulp nodig bij het opstellen van algemene voorwaarden voor jouw bemiddelingbureaus? Neem gerust contact met ons op. 

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).