Zoek
Sluit dit zoekvak.

Algemene voorwaarden werving & selectie

Heb je als werving- en selectiebureau algemene voorwaarden nodig? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Algemene voorwaarden werving & selectie laten opstellen

Werving- en selectiebureaus spelen een cruciale rol in het matchen van getalenteerde kandidaten met de juiste werkgevers. Deze bemiddeling tussen werkzoekenden en bedrijven vereist heldere afspraken om een soepel proces te waarborgen. Dit is waar op maat gemaakte algemene voorwaarden voor werving & selectie in beeld komen.

Waarom algemene voorwaarden voor werving & selectie?

Als werving- en selectiebureau ben je verantwoordelijk voor het koppelen van talent met de juiste bedrijven. Deze taak brengt aanzienlijke verantwoordelijkheid met zich mee, en het vastleggen van de juiste afspraken in je algemene voorwaarden helpt om je belangen te beschermen. Duidelijke en eerlijke algemene voorwaarden dragen ook bij aan een betere communicatie en meer begrip tussen jou, de kandidaten en de werkgevers. Ze leggen vast wat er wordt verwacht van alle betrokken partijen tijdens het wervingsproces, wat meestal leidt tot meer vertrouwen en succesvolle plaatsingen.

Inhoud van algemene voorwaarden voor werving & selectie

De exacte inhoud van deze voorwaarden kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van het werving- en selectiebureau en de aard van de opdrachten. Hier zijn enkele veelvoorkomende onderwerpen die in deze voorwaarden kunnen worden opgenomen:

 • Opdrachtverlening: Beschrijving van de diensten die het bureau zal leveren, inclusief de scope van de opdracht.
 • Uitvoering van de opdracht: Een overzicht van het wervings- en selectieproces, inclusief de criteria voor kandidaten en de communicatie tussen de partijen.
 • Vergoeding en financiële afspraken: Tarieven, betalingsvoorwaarden en eventuele extra kosten die aan de opdrachtgever worden doorberekend.
 • Beëindiging van de opdracht: Onder welke omstandigheden kan een opdracht worden beëindigd en welke stappen moeten worden gevolgd.
 • Verplichtingen van de opdrachtgever: Verantwoordelijkheden en verplichtingen van de opdrachtgever, zoals het verstrekken van relevante informatie en medewerking.
 • Aansprakelijkheid: Bepalingen over aansprakelijkheid, om eventuele geschillen en misverstanden te voorkomen.
 • Exclusiviteit (indien van toepassing): Als er exclusieve afspraken zijn tussen het bureau en de opdrachtgever, moeten deze worden vastgelegd.

Werving & selectie: op maat gemaakte algemene voorwaarden

Elk werving- en selectiebureau heeft zijn eigen unieke werkwijze. Daarom zijn op maat gemaakte algemene voorwaarden van groot belang. Onze ervaren legal counsels kunnen helpen bij het opstellen van deze voorwaarden, rekening houdend met de specifieke behoeften en omstandigheden van jouw bureau.

Voordelen van algemene voorwaarden voor werving & selectie

 • Duidelijkheid: algemene voorwaarden verduidelijken de verwachtingen en verplichtingen van alle betrokken partijen, waardoor misverstanden worden voorkomen.
 • Juridische bescherming: Ze bieden juridische bescherming voor jouw bureau en helpen bij het oplossen van eventuele geschillen.
 • Professionaliteit: Het hebben van professioneel opgestelde voorwaarden straalt vertrouwen uit naar opdrachtgevers en kandidaten.
 • Afdwingbaarheid: Op maat gemaakte voorwaarden zijn wettelijk afdwingbaar, wat essentieel is in geval van geschillen.

Het opstellen van duidelijke en op maat gemaakte algemene voorwaarden voor werving & selectie is een investering in de professionele en juridische integriteit van je bureau. Ze dragen bij aan een vlotte en transparante samenwerking tussen alle partijen en leggen de basis voor succesvolle bemiddelingen.

Algemene voorwaarden voor werving & selectie laten opstellen

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het contractenrecht en helpen op wekelijkse basis werving- en selectiebureaus bij het vertalen van hun bemiddelingsmodel naar concrete afspraken in een set algemene voorwaarden. 

Hulp nodig bij het opstellen van algemene voorwaarden voor jouw werving- en selectiebureau? Neem gerust contact met ons op. 

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).