Algemene voorwaarden app opstellen

Algemene voorwaarden voor jouw app nodig? Onze IT-juristen stellen ze voor je op. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Algemene voorwaarden voor jouw app nodig?

Indien je een app hebt laten ontwikkelen (of misschien ben je wel zelf als techie gaan coderen) heb je een set algemene voorwaarden nodig voor jouw app. Gebruikers van de app moeten daar dan akkoord meegaan en op dat moment zijn zij gebonden aan de afspraken die je hierin hebt vastgelegd. In deze algemene voorwaarden leg je jouw basisafspraken vast waaronder klanten van jouw app gebruik mogen maken. Met deze afspraken bescherm je uiteraard jouw eigen belangen maar creëer je tegelijkertijd ook een betere klantervaring. Door vooraf duidelijkheid te bieden over wat men van de app mag verwachten (en wat niet!) voorkom je onrealistische verwachtingen.

Algemene voorwaarden voor een app worden in de praktijk ook wel eens aangeduid als een EULA (licentieovereenkomst voor eindgebruikers), “terms of service” of gebruikersvoorwaarden.

Algemene voorwaarden app: waarom zou je ze laten opstellen?

Sommige afspraken wil je met elke user van je app (opnieuw) maken. Door gebruik te maken van algemene voorwaarden voor jouw app kan je een hoop tijd besparen, nu je alles van tevoren hebt vastgelegd. Daarbij zijn goede algemene voorwaarden essentieel om de aansprakelijkheid van jouw bedrijf en jouzelf als persoon zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor kan jij als app-provider met een gerust hart je bezighouden met dat wat je het liefste doet: de app verder ontwikkelen bijvoorbeeld!

Wat staat er precies in de algemene voorwaarden van een applicatie?

De inhoud van de algemene voorwaarden van een app hangt onder andere af van de functies van de app, of er voor het gebruik betaald moet worden en in hoeverre consumenten via de app direct producten / diensten kunnen aanschaffen.

De volgende afspraken zie je vaak terug:

  • Iets over het intellectuele eigendom op de app;
  • Dat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn account (geen inloggegevens met anderen delen bijvoorbeeld);
  • Afspraken over het betalingsproces, zoals of en hoe betalingen worden terugbetaald;
  • Informatie over het privacybeleid & beveilingsmaatregelen;
  • Details over wat er gebeurt als gebruikers de voorwaarden overtreden (bijvoorbeeld dat je het recht hebt om overtreders uit te sluiten van gebruik);
  • Informatie over het gebruik van diensten van derden (die vaak nodig zijn om jouw app goed te laten functioneren);
  • Een beperking van de aansprakelijkheid (“gebruik van app op eigen risico”).

Opstellen van algemene voorwaarden app door gespecialiseerde IT-juristen

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het ICT-rechtInternetrecht en helpen op wekelijkse basis app-providers bij het opstellen van algemene voorwaarden voor hun mobiele applicatie.

Hulp nodig bij het opstellen van een set algemene voorwaarden voor jouw app? Neem gerust contact met ons op. 

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).