Search
Close this search box.

Softwarelicentieovereenkomst opstellen door IT-juristen

Een software licentieovereenkomst is een juridisch document dat de voorwaarden en beperkingen regelt met betrekking tot het gebruik van software. Het is een essentieel instrument om de rechten van zowel de software leverancier als de gebruiker te beschermen.

Wat is een softwarelicentiecontract?

Als je software ontwikkelt (of laat ontwikkelen) en deze in licentie wilt geven, kun je door onze ICT-juristen een softwarelicentiecontract laten opstellen. Een softwarelicentiecontract, ook wel bekend als een softwarelicentieovereenkomst, is een juridisch bindend document tussen de eigenaar van de software (de licentiegever) en de gebruiker van de software (de licentienemer / klant). Het contract bepaalt de voorwaarden en beperkingen waaronder de software gebruikt mag worden.  

Licentieovereenkomst voor software

In een softwarelicentieovereenkomst leg je bijvoorbeeld afspraken vast over:

  • De vergoeding die de klant moet betalen voor het gebruik van jouw software;
  • Het aantal gebruikers;
  • Intellectuele eigendomsrechten op de software;
  • Aansprakelijkheidsbeperkingen;
  • Duur van de licentie en eventuele (automatische) verlengingen.

Opstellen softwarelicentieovereenkomst door onze IT-juristen

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het ICT-recht/ Internetrecht en helpen op wekelijkse basis software bedrijven bij het vertalen van hun licentiemodel naar concrete afspraken in een softwarelicentieovereenkomst. 

Hulp nodig bij het opstellen van een softwarelicentieovereenkomst voor jouw software product of SAAS-dienst? Neem gerust contact met ons op. 

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).