Contracten laten opstellen

Wanneer je als modern bedrijf met een contract komt aanzetten dat bombol tegenstrijdigheden zit, onnodig jargon bevat en rechtstreeks uit de 18e eeuw lijkt te komen, loop je omzet mis.

Het kan gelukkig ook anders. Zo maakten wij voor een marketingbedrijf een set algemene voorwaarden in de vorm van een stripverhaal. Guess what? Ze krijgen er nog steeds complimenten over en hebben nog nooit zoveel ondertekende offertes ontvangen. 

Wil je ook een scherp contract laten opstellen dat bij jouw bedrijf past, maar geen potentiële klanten afschrikt? Neem dan contact met ons op.

"Contracten voor tech, creatives en web3."

Uitgelicht: algemene voorwaarden

Met algemene voorwaarden maak je aan jouw klanten duidelijk onder welke voorwaarden jij jouw diensten en / of (digitale) producten aanbiedt. Zo weten klanten precies waar ze aan toe zijn wat betreft betalingsmogelijkheden, garanties, aansprakelijkheid en andere relevante factoren. Niet alleen helpt dit klanten zich zekerder te voelen in hun transacties met jou, maar het helpt ook jouw belangen te beschermen en eventuele risico’s voor jou als ondernemer te beperken. Hoewel er geen wettelijke verplichting is om algemene voorwaarden voor je bedrijf op te stellen, zijn er een paar regels waar je je aan moet houden als je ze opstelt. Je mag geen onredelijke verzoeken in jouw voorwaarden opnemen en moet de consument voldoende informatie geven. Bij het opstellen van de algemene voorwaarden kun je ervoor kiezen om het zelf te doen of je te wenden tot juristen die gespecialiseerd zijn in dit soort werk; hoe dan ook, het hebben van schriftelijke voorwaarden zal ongetwijfeld zowel jou als je klanten helpen.

Jurist auteursrecht, privacyrecht, ICT-recht
Juristen ICT-recht, web3 recht, Privacyrecht

Uitgelicht: de verwerkersovereenkomst

Een verwerkersovereenkomst is een essentieel document als het gaat om de verwerking van persoonsgegevens. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vereist een verwerkersovereenkomst wanneer een verwerkingsverantwoordelijke een verwerker inschakelt om persoonsgegevens te verwerken. Met een verwerkersovereenkomst kunnen partijen ervoor zorgen dat de verwerker persoonsgegevens verwerkt in overeenstemming met de verbintenissen en verplichtingen van de verwerkingsverantwoordelijke jegens de betrokkenen. Het is ook belangrijk om te weten wanneer een verwerkersovereenkomst verplicht is – niet elke verwerking van persoonsgegevens vereist er een – dus de tijd nemen om de AVG voorschriften en verplichtingen te begrijpen is essentieel.

Direct een offerte aanvragen?

Heb je (eenmalig) een los juridisch document nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Nadat je akkoord hebt gegeven op onze offerte, ontvang je in jouw eigen cliënt portal een uitgebreide vragenlijst en plannen we, indien gewenst, een online gesprek met je in om jouw antwoorden door te nemen. Vervolgens gaan wij schrijven en ontvang je meestal binnen twee weken de conceptversie. Dit is meteen voor jou een kans om jouw feedback door te geven. Nadat we eventuele feedback hebben verwerkt, krijg je van ons de definitieve versie en kan je het document gebruiken. 

Advocaat ICT-recht, privacyrecht, intellectueel eigendom

Uitgelicht: akte van overdracht

Om te beginnen, moet de partij die de rechten overdraagt hiertoe wel bevoegd zijn. Oftewel: wat je niet hebt, kun je niet overdragen. Daarnaast moest er sprake zijn van een wilsovereenstemming. Beide partijen moeten dus zijn overeengekomen dat ze de auteursrechten willen laten overdragen.

In de akte van overdracht is vaak niet duidelijk genoeg omschreven dat er iets wordt overgedragen, en wat er dan wordt overgedragen. Zorg er daarom altijd voor dat het woord overdracht in de akte wordt genoemd. Zo voorkom je dat een ander zou kunnen denken dat een exclusieve licentie, in plaats van een overdracht, is bewerkstelligd. 

Je hoeft een akte van overdracht niet door een notaris te laten opstellen. Het is wel aan te raden om hiervoor een jurist in te schakelen. Het gebeurt namelijk regelmatig dat er met een slechte akte van overdracht géén auteursrechten zijn overgedragen. Of dat er slechts een gedeeltelijke overdracht heeft plaatsgevonden. Dit achteraf repareren, kan dan zeer vervelend zijn.  

Page not found

Contracten opstellen

Natuurlijk is ondernemen ook risico’s nemen, maar dan liever wel de risico’s die je zélf hebt gekozen. Daarom helpen we je bij het neerzetten van jouw juridische structuur. 

Privacy jurist

Spaans&Spaans V.O.F.

We zijn gevestigd op de Vijzelstraat 68 (1017 HL) in het mooie Amsterdam en sinds 2018 ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer: 71533230.
Ons BTW-nummer: NL858752530B01. 

020 261 9633

Spaans & Spaans ©2018-2023 Algemene voorwaarden Privacyverklaring

Page not found

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op.

Spaans&Spaans V.O.F.

Vijzelstraat 68
1017 HL, Amsterdam
KvK: 71533230
BTW-nummer: NL858752530B01 

020 261 9633

Juridisch advies

Meer informatie

Overig

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaan&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).