Samenwerkingsovereenkomst laten opstellen

Hulp nodig bij het opstellen of controleren van een samenwerkingsovereenkomst? Neem gerust contact op met onze juristen. 

Wat is een samenwerkingsovereenkomst?

Een samenwerkingsovereenkomst (ook wel een samenwerkingscontract genoemd) is een juridisch document dat wordt opgesteld wanneer twee bedrijven of organisaties besluiten om gezamenlijk te werken aan een gedeeld doel. Samenwerking kan diverse voordelen bieden, zoals kostenbesparing, het vermijden van concurrentie, of het bundelen van expertise. De juridische kwalificatie van een samenwerkingsovereenkomst is afhankelijk van de specifieke inhoud van de overeenkomst. Het kan bijvoorbeeld worden beschouwd als een overeenkomst van opdracht, een distributieovereenkomst of een koopovereenkomst, afhankelijk van de precieze afspraken die erin zijn vastgelegd.

Samenwerkingsovereenkomst laten opstellen

Er bestaat niet één universele samenwerkingsovereenkomst die geschikt is voor alle denkbare samenwerkingsvormen. De inhoud van een dergelijke overeenkomst wordt sterk bepaald door de specifieke doelen en afspraken die de betrokken partijen hebben vastgelegd. Voor een samenwerking tussen twee partijen die een product willen ontwikkelen, zijn natuurlijk andere afspraken nodig, dan voor een samenwerking tussen een non-profitorganisatie en een overheidsinstantie die gezamenlijk aan een project werken. 

Elke samenwerking heeft dus zijn eigen unieke doelstellingen en vereist daarom een op maat gemaakte overeenkomst die de specifieke behoeften en verwachtingen van de betrokken partijen weerspiegelt. Precies om die reden is het cruciaal om een ervaren jurist in te schakelen bij het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerkingsovereenkomst engels

Ga je samenwerken met een buitenlands bedrijf en heb je daarom een samenwerkingsovereenkomst in het Engels nodig? No worries, ook daarvoor kun je bij ons terecht. Onze juristen stellen commerciële contracten zowel in het Nederlands als in het Engels op, afgestemd op de specifieke behoeften van jouw samenwerking. Of het nu gaat om het aangaan van internationale partnerships, het uitbreiden naar nieuwe markten of het onderhouden van grensoverschrijdende relaties, wij zijn er om ervoor te zorgen dat jouw belangen juridisch beschermd zijn en dat de overeenkomsten voldoen aan de geldende wetten en regels. 

Samenwerkingsovereenkomst laten opstellen door ervaren juristen?

Hulp nodig bij het opstellen van een duidelijke samenwerkingsovereenkomst? Neem gerust contact met ons op. 

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).