Inhouse
Privacy
Officer

Privacy officer nodig voor continue support?

Met onze flexibele en maandelijks opzegbare abonnementen voor privacy officers heb je altijd de juiste privacykennis paraat.

Onze privacy officers hebben ruime ervaring met het beoordelen, vormgeven en implementeren van privacyregelgeving binnen organisaties. Enkele werkzaamheden die jouw privacy officer op zich kan nemen:

  • Adviseren over de verwerking en opslag van persoonsgegevens;
  • Adviseren over privacybeleid, -procedures en -processen;
  • Het uitvoeren van een audit om na te gaan of bestaande procedures voldoen aan de toepasselijke wetgeving (AVG);
  • Trainen van medewerkers over de toepasselijke privacywetgeving;
  • Opstellen of beoordelen van modelcontracten, zoals een verwerkersovereenkomst;
  • Ondersteunen bij het afhandelen van verzoeken van betrokkenen, zoals toegang tot en rectificatie van persoonsgegevens.

"Onze privacy officers hebben ruime ervaring met het privacyrecht."

Functionaris gegevensbescherming nodig?

Bedrijven moeten soms een FG (Functionaris gegevensbescherming) aanstellen. De FG houdt binnen de organisatie toezicht op de toepassing en naleving van de AVG. Wij kunnen de rol van FG binnen jouw bedrijf vervullen. Onze juristen hebben de juiste opleidingen gevolgd op het gebied van privacy en scholen zich regelmatig bij.

Jurist auteursrecht, privacyrecht, ICT-recht
Juristen ICT-recht, web3 recht, Privacyrecht

Inhouse of op afstand?

Inhouse privacy officer of FG op locatie:

Vind je het belangrijk dat jouw privacy officer of FG (af en toe) op locatie aanwezig is? Dan is dat mogelijk. In goed overleg kijken we naar het aantal uren waar behoefte aan is.

Privacy officer of FG op afstand (online):

In sommige gevallen is het voldoende om een externe privacy officer of FG te hebben die op afstand (online) werkt. Met een privacy officer of FG op afstand bespaar je kosten en heb je altijd iemand met de juiste kennis over de privacywet- en regelgeving paraat. 

Privacy officer of Functionaris gegevensbescherming?

Wat is het verschil tussen een privacy officer en FG? Vaak worden de termen door elkaar heen gebruikt. Een FG is dan bijvoorbeeld ook de privacy officer binnen het bedrijf. Toch zijn er wel wat verschillen te noemen voor beide rollen. De functionaris voor de gegevensbescherming (in het Engels ook wel DPO genoemd) heeft specifieke taken die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Een FG moet daarnaast écht onafhankelijk zijn en dient zijn taakomschrijving uit de AVG te voldoen. Een privacy officer heeft een andere positie binnen het bedrijf en denkt aan het bedrijfsbelang. Natuurlijk houdt hij zich ook bezig met de naleving van de AVG, maar zijn rol is een stuk praktischer van aard. 

Advocaat ICT-recht, privacyrecht, intellectueel eigendom

Voordelen van onze privacy officers

De voordelen van het werken met een van onze (inhouse) privacy officers zijn onder andere: 

(i) Expertise en ervaring op het gebied van privacywetgeving;

(ii) Toegang tot de laatste juridische ontwikkelingen en kennis;

(iii) Een proactieve houding ten aanzien van gegevensbescherming en compliance;

(iv) Flexibele, op maat gemaakte oplossingen voor de behoeften van jouw organisatie;

(v) Kosteneffectieve oplossing.

Page not found

Privacy officer/FG gezocht

Wij bieden verschillende abonnementsvormen aan zodat we de rol van (inhouse) privacy officer/FG voor jouw bedrijf kunnen vervullen. Neem gerust contact op voor een intake om te bekijken wat er mogelijk is. 

Privacy jurist

Spaans&Spaans V.O.F.

We zijn gevestigd op de Vijzelstraat 391a (1016EJ) in het mooie Amsterdam en sinds 2018 ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer: 71533230.
Ons BTW-nummer: NL858752530B01. 

020 261 9633

Spaans & Spaans ©2018-2023 Algemene voorwaarden Privacyverklaring

Page not found

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op.

Spaans&Spaans V.O.F.

Keizersgracht 391
1016EJ, Amsterdam
KvK: 71533230
BTW-nummer: NL858752530B01 

020 261 9633

Juridisch advies

Meer informatie

Overig

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaan&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).