Jurist

Geen starre moraalridders, maar pragmatische juristen.

Jouw juridische vragen stellen in een online adviesgesprek of direct een contract laten opstellen? Vraag het ons.

 

Garantie: altijd een vaste prijs, tenzij jij zelf om ons uurtarief vraagt.

We zijn transparant over onze prijzen en begrijpen dat je als ondernemer wilt weten waar je aan toe bent. Daarom hanteren we altijd vaste prijzen, tenzij jij zelf om ons uurtarief vraagt. Meer over onze tarieven, vind je op onze tarieven-pagina.

We zijn juristen die net zoveel om business geven als om legal

Omdat we zelf ondernemers zijn, begrijpen we dat je geen behoefte hebt aan een principiële uitleg over het belang van regel. We zijn geen moraalridders, maar pragmatische juristen. Want, legal matters, business counts.

Rechttoe-rechtaan juridisch advies, moderne contracten

We schrijven moderne juridische documenten die jouw belangen beschermen én passen bij de tone-of-voice van jouw bedrijf. Ons advies is altijd rechttoe-rechtaan, in normaal Nederlands (of Engels), zonder onnodig jargon. Het gaat immers om jou.

Juridisch advies voor ondernemers

Moderne juristen

We hebben al honderden online ondernemers, tech-bedrijven & creatives mogen helpen.

Wij zijn de nieuwe generatie juristen voor moderne ondernemers. Geen onnodig jargon of onbegrijpelijke ‘dat hang ervan af’ adviezen. Onze meesters in het recht zijn slim, ambitieus en creatief. Wij verstaan de cultuur van jouw tech start-up, online onderneming of bedrijf in de creative scene.

 

"We verstaan de cultuur van jouw start-up, online onderneming of bedrijf in de creative scene en zijn bijzonder goed in..."

Sla, SaaS, Agile? Bekende taal voor onze juristen. Een op de klippen gelopen it-project? Wij nemen het uit handen. Door onze tech-kennis kunnen wij de juiste vragen stellen. Dat is wel zo prettig communiceren.

Is er inbreuk gemaakt op jouw auteursrecht? Of ben jij de ‘boosdoener’? Ook online zijn er regels. Wij onderhandelen over auteursrechtinbreuken, adviseren en helpen bij de verkoop (“overdracht”) of het in licentie geven van auteursrechten.

Weet je niet wat de privacywetgeving voor jouw organisatie betekent? Wij kunnen jou adviseren, bijstaan en alle documenten verzorgen. In 2021 schreven wij meer dan 100 privacyverklaringen 

Het reclamerecht gaat over de vraag wat wel en niet mag in reclame. Denk dan bijvoorbeeld aan regels voor influencers of affiliates.  

De meeste start-ups beginnen pas met het in orde brengen van hun legals als het al te laat is. Het intellectueel eigendom ligt bij de verkeerde personen, vertrouwelijke informatie (zoals een idee, algoritme of concept) is op straat beland en geen investeerder toont meer interesse.

Overeenkomsten worden helaas vaak geschreven door juristen, voor juristen. Wij begrijpen dat je anno 2020 meer wilt dan 20 kantjes aan juridisch jargon. Liever heb je een contract dat past bij jouw bedrijf en zich richt op het maximaliseren van succes i.p.v. het minimaliseren van falen.

Page not found

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op.

#collabs: we zijn ook gespot in:

Wat onze klanten vinden?

De juridische partij van deze tijd! Het is heel duidelijk en fijn hoe Hester en Lucia te werk gaan. Ook de communicatie is goed. Ze hebben mijn algemene voorwaarden, privacy-en cookie verklaring en overeenkomsten zo geschreven dat het niet alleen duidelijk was voor mij maar ook voor mijn klanten. Zeker een aanrader!
Chichi Zhang
It was a great experience working with Spaans & Spaans. They embraced our start-up situation and provided us with a wealth of information and tailor-made, high-quality legal documents; adapted to our business. Both in Dutch and English. Whenever we had questions, Spaans & Spaans had the answers to help us. Thanks Lucia! Will keep you on speed-dial!
Shape Interactive

Page not found

Ik heb jullie hulp nodig

Natuurlijk is ondernemen ook risico’s nemen, maar dan liever wel de risico’s die je zélf hebt gekozen. Daarom helpen we je bij het neerzetten van jouw juridische structuur. 

Jurist commerciële contracten

FAQ - Deze vragen stelden je mede-ondernemers

We zijn altijd transparant over de te verwachten kosten. Voordat we aan de slag gaan, maken we eerst een vaste prijsafspraak. Hoe hoog jouw investering zal zijn, hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte van jouw verzoek, de omvang van jouw bedrijf, enzovoorts. Kijk anders eens naar onze tarieven voor een inschatting. 

Je krijgt advies van onze top-juristen die een unieke blik hebben op jouw vraag, conflict, documenten, enzovoorts. Natuurlijk wijzen we je op hoe het ‘juridisch zit’, maar je ontvangt misschien ook wel een paar insider-tips van ons. Ofwel, je hoort van een jurist wat zij in jouw situatie zou doen. We kunnen in 1 uur natuurlijk niet een heel conflict oplossen, je rechtspositie beoordelen of een juridisch document grondig scannen. We kunnen je wél op weg helpen en alvast in de goede richting wijzen. 

Je kan bij ons terecht voor alles wat met commerciële contracten te maken heeft, het ICT-recht, Privacyrecht, Reclamerecht, Start-up of het Auteursrecht. Twijfel je of we je kunnen helpen? Stuur ons dan eerst even een e-mail (contact@spaans-spaans.com) of vul het contactformulier in op onze contactpagina. 

Scroll naar top

Waar kunnen we bij helpen?