Wij helpen innovatieve bedrijven bij het oplossen van allerlei juridische vragen.

Onze moderne, vooruitstrevende benadering van juridische dienstverlening staat haaks op de stoffige, ouderwetse industrie van weleer.

Bij Spaans&Spaans hebben we besloten om de stoffige pakken en het juridisch jargon in het verleden te laten. We bieden onze cliënten de juridische expertise van de hoogste kwaliteit en totale transparantie als het gaat om tarieven. Wij zijn er om de industrie te veranderen en samen met onze cliënten hun ambities te ondersteunen. Daarom kiezen sommige van de meest vooruitstrevende bedrijven van vandaag ons als hun toegewijde juridische partner. Juristen die veel verder kijken dan de conventies: dat is waar het ons om gaat.

"We hebben de status quo achter ons gelaten."

Juridische dienstverlening: een nieuwe aanpak

Juristen hebben vaak een slechte reputatie, maar wij proberen dat te veranderen. Binnen ons bedrijf is het onze missie om ervoor te zorgen dat iedereen zich gehoord en gesteund voelt, ongeacht de juridische kwestie. In plaats van te voldoen aan de minimale eisen voor goede juridische dienstverlening, streven we ernaar verder te gaan – met onze cliënten mee te lopen bij elke stap en hun het allerbeste te geven. Daarbij hebben we geleerd dat teamwork essentieel is. 

Als we de juiste mensen met elkaar in contact brengen – of dat nu juristen, cliënten of externe partners zijn – dan gebeurt er iets magisch. We hebben het keer op keer gezien: geweldige ideeën ontstaan uit briljante samenwerkingen die niet mogelijk waren geweest als niet alle spelers in de zaal aanwezig waren geweest. Ons doel is om het beste in iedereen naar boven te halen en ongelooflijke resultaten te bereiken voor alle betrokkenen. Daarom werken we samen met elkaar, onze cliënten en onze partners om iets bijzonders en krachtigs te creëren. 

Jurist auteursrecht, privacyrecht, ICT-recht

Ask a lawyer... Online adviesgesprek

Boek direct een (online) adviesgesprek

Heb je een juridische vraag? Twijfel je of je een contract moet tekenen? Ben je in een conflict terecht gekomen en wil je graag weten hoe je ervoor staat? Boek direct een (online) adviesgesprek wanneer het jou uitkomt. 

Juridisch kantoor ICT-recht, reclamerecht, privacy
Juristen ICT-recht, web3 recht, Privacyrecht

Ons aanbod: LaaS, inhouse Privacy Officers en losse juridische documenten

We ondersteunen start-ups, scale-ups en enterprises bij hun juridische zaken. Dat doen we via:

Losse juridische documenten: 

Heb je een juridisch document nodig? Daar helpen we je graag bij. Documenten die we vaak opstellen zijn de algemene voorwaarden, privacyverklaringen, ict-contracten, licentieovereenkomsten, royalty-overeenkomsten, akte van overdracht auteursrechten, influencer-contracten, saas-contracten, verwerkersovereenkomsten, inhuurovereenkomst zzp, enzovoorts. 

(Inhouse) privacy officer/FG:

Met onze flexibele en maandelijks opzegbare abonnementen voor privacy officers/FG’s heb je altijd de juiste privacykennis paraat.

Legal as a Service (subscription):

Met onze LaaS abonnementen geven we ondernemers de mogelijkheid om op afroep de juiste juridische expert in te schakelen, tegen een fractie van de kosten.

Page not found

Juristen gezocht

Natuurlijk is ondernemen ook risico’s nemen, maar dan liever wel de risico’s die je zélf hebt gekozen. Daarom helpen we je bij het neerzetten van jouw juridische structuur. 

Privacy jurist

Spaans&Spaans V.O.F.

We zijn gevestigd op de Vijzelstraat 68 (1017 HL) in het mooie Amsterdam en sinds 2018 ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer: 71533230.
Ons BTW-nummer: NL858752530B01. 

020 261 9633

Spaans & Spaans ©2018-2023 Algemene voorwaarden Privacyverklaring

Page not found

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op.

Spaans&Spaans V.O.F.

Vijzelstraat 68
1017 HL, Amsterdam
KvK: 71533230
BTW-nummer: NL858752530B01 

020 261 9633

Juridisch advies

Meer informatie

Overig

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaan&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).