Search
Close this search box.

Jurist voor (tijdelijke)
interim opdracht

Als organisatie of bedrijf op zoek naar een interim jurist voor een (tijdelijke) klus? Neem gerust contact met ons op.  

Wat is een interim jurist?

Een interim jurist, zoals de naam al aangeeft, is een juridische professional die tijdelijk wordt ingehuurd om te voorzien in de specifieke behoeften van een organisatie. Dit kan variëren van het opvangen van piekbelastingen in juridisch werk tot het leveren van specialistische expertise voor een bepaald project.

In tegenstelling tot vaste juridische medewerkers, zijn interim juristen niet in dienst van de organisatie, maar werken ze op contractbasis. Dit biedt flexibiliteit en stelt bedrijven in staat om snel te reageren op veranderende omstandigheden zonder zich vast te leggen op langdurige arbeidsverplichtingen.

Voordelen van een interim jurist

Waarom zou je overwegen om een interim jurist in te huren? Hier zijn enkele voordelen:

  • Flexibiliteit: Interim juristen zijn beschikbaar wanneer jij ze nodig hebt. Dit is bijzonder handig voor projecten met een specifieke deadline of tijdelijke behoeften.
  • Kostenbeheersing: In plaats van het aannemen van extra personeel, kun je een interim jurist inhuren op basis van jouw actuele behoeften, waardoor je kosten onder controle blijven.
  • Specialisatie: Interim juristen kunnen expertise bieden in specifieke rechtsgebieden, zoals privacyrecht, auteursrecht, of zoals we verderop zullen bespreken, ICT-recht.
  • Tijdwinst: Het werven en inwerken van vast personeel kan tijdrovend zijn. Interim juristen kunnen vaak snel aan de slag, wat waardevol is bij urgente zaken.

Interim jurist gespecialiseerd in het ICT-recht

In onze snel veranderende digitale wereld is de behoefte aan juristen met gespecialiseerde kennis van het ICT-recht van onschatbare waarde voor bedrijven die te maken hebben met complexe vraagstukken op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Een interim jurist met expertise in het ICT-recht begrijpt de nuances van digitale wetgeving, gegevensbescherming, privacykwesties en cyberbeveiliging.

Jurist voor een (tijdelijke) interim opdracht inschakelen? Contact us!

Onze juristen zijn beschikbaar voor leuke interim opdrachten. Ze zijn extra goed in het ICT-recht, auteursrecht, privacyrecht, reclamerecht, e-commerce-recht en het opstellen van commerciële contracten.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. 

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).