Juridisch advies voor ondernemers

Begrijpelijk juridisch advies voor ondernemers.

Omdat we zelf ondernemers zijn, begrijpen we heel goed waar ambitieuze bedrijven mee worstelen.

Garantie: altijd een vaste prijs, tenzij jij zelf om ons uurtarief vraagt.

We zijn transparant over onze prijzen en begrijpen dat je als ondernemer wilt weten waar je aan toe bent. Daarom hanteren we altijd vaste prijzen, tenzij jij zelf om ons uurtarief vraagt. Meer over onze tarieven, vind je op onze tarieven-pagina.

Advies waar je iets mee kan, want legal matters maar business counts.

Omdat we zelf ondernemers zijn, begrijpen we dat je geen behoefte hebt aan een principiële uitleg over het belang van regel. We zijn geen moraalridders, maar pragmatische juristen. Want, legal matters, business counts.

We vertellen je wat we denken in normaal Nederlands (of Engels).

Ons advies is altijd rechttoe-rechtaan, zonder onnodig jargon. Het gaat erom dat jij begrijpt wat er moet gebeuren en wat de te nemen stappen zijn. Om misverstanden te voorkomen, communiceren we daarom zo helder mogelijk.

Jurist commerciële contracten

Juridisch advies voor ondernemers

We begrijpen wel waarom ondernemers niet zoveel met juristen hebben. De meeste legal experts zijn zo risicomijdend, dat het verkrampend werkt.

En eerlijk is eerlijk: als je geen risico’s durft te nemen, kom je nooit ergens. Het recht is dan ook niet heilig voor ons. Huh? Nou, een voorbeeld: soms kan je in je recht staan (“juridisch gezien gelijk hebben”), maar is het vanuit zakelijk perspectief beter om er niks mee te doen. Ook daar zijn we dan eerlijk over.

 

Zo werkt het:

1. Boek jouw adviesgesprek.

Je vraagt een adviesgesprek aan. Een van onze juristen neemt binnen 24 uur contact met je op om het gesprek in te plannen. Dit kan altijd binnen 5 werkdagen.​ Stuur eventuele documenten die je wilt bespreken voor aanvang van het gesprek op via de mail.

2. Klaar? Of heb je meer advies nodig? Meer advies? Ga naar stap 3.

Een adviesgesprek is er om je in de juiste richting te wijzen, maar we kunnen natuurlijk niet altijd binnen 1 uur een sluitend advies geven. Als je meer advies van ons nodig hebt, gaan we samen kijken welke stappen er gezet moeten worden.

3. Offerte + prijsafspraak

Meer advies nodig? Dan sturen wij je een offerte toe met daarin een vaste prijsafspraak opgenomen. Tenzij jij zelf om een “uurtje factuurtje” vraagt natuurlijk.

4. Weten

Voordat je actie kan ondernemen is het belangrijk om eerst te weten waar je staat, waar je bang voor bent en waar je naartoe wilt. Niet langer wegkijken (struisvogelpolitiek is bij ons verboden) maar rustig de waarheid onder ogen zien.​

5. Empoweren

Nu we de realiteit onder ogen hebben gezien, is het tijd voor doelgerichte actie. Samen gaan we concrete stappen zetten om je te empoweren. Structuur neerzetten en de controle (terug-)krijgen, voor grip over je bedrijf.

6. Testen

Een bedrijf is net een levend wezen: het verandert continu en als het goed is zit er groei in. Als jouw bedrijf verandert, moet ook de (juridische) structuur mee veranderen. Daarom is het belangrijk om af en toe te testen of het allemaal nog wel klopt.

Blijf grip houden met ons abonnement

Het recht verandert continu, dus eigenlijk zou je om de dag even moeten checken of je weer actie moet ondernemen. Een onmogelijke situatie natuurlijk. Daarom bieden wij aan onze klanten een stay-in-control-abonnement voor échte peace of mind en weerbaarheid. Zo ontvang je van ons een legal alert als je actie moet ondernemen, 30 minuten advies per maand en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie over het stay-in-control abonnement. Let op: alleen voor klanten!

Juridisch advies voor ondernemers

Online juridisch adviesgesprek

1 uur lang de tijd om jouw vragen te stellen aan een jurist. Beeldbellen of telefonisch.​

In een online persoonlijk gesprek met een van onze juristen kan je een uur lang al jouw vragen stellen en krijg je zicht op jouw situatie. Natuurlijk kunnen we niet met één online koffie al jouw problemen oplossen, maar we kunnen je hopelijk wel alvast in de juiste richting wijzen, op de ‘addertjes onder het gras’ wijzen en een aantal insider tips geven.

Drie praktijkvoorbeelden

Privacy, Data Protectie

Een recruitment bureau (werving & selectie) wil gebruik maken van een softwareprogramma om de cv’s van kandidaten efficiënter te kunnen screenen. Wij hebben het bureau uitgebreid geadviseerd over de te nemen stappen, zodat ze inmiddels voldoen aan de privacywetgeving.  

Webshop-scan

Een online webshop heeft meerdere malen klachten ontvangen over hun retourbeleid. Omdat ze het eindelijk eens goed willen doen (en minder tijd willen besteden aan klachtafhandeling) hebben ze ons ingeschakeld. We hebben hun webshop grondig gescand en een overzichtelijk plan van aanpak voor ze opgesteld. 

Overdracht van auteursrecht

Een start-up heeft een geïnteresseerde investeerder gevonden. De investeerder wil zeker weten dat het auteursrecht op de software bij de desbetreffende start-up ligt. Wij hebben de founders van de start-up geholpen bij de overdracht van de auteursrechten, zodat de investeerder alsnog over de drempel is geholpen.

Page not found

Ik heb jullie hulp nodig

Natuurlijk is ondernemen ook risico’s nemen, maar dan liever wel de risico’s die je zélf hebt gekozen. Daarom helpen we je bij het neerzetten van jouw (juridische) structuur. 

Jurist commerciële contracten

FAQ - Deze vragen stelden je mede-ondernemers

Simpel: het recht is misschien niet altijd rechtvaardig, maar je moet er wel iets mee als je schadeclaims en / of boetes wilt voorkomen. En het is echt waar: voorkomen is zoveel goedkoper dan genezen. Bovendien zijn wij niet alleen juristen maar ook ondernemers die behoorlijk wat waardevolle kennis in huis hebben. We helpen je dan ook niet alleen met de ‘regeltjes’ maar ook met je bedrijfsstructuur e.d.

Nadat je jouw kruisverhoor hebt afgerekend, neemt een van onze juristen binnen 24 uur contact met je op om het gesprek in te plannen. Dit kan altijd binnen 5 werkdagen.​ Stuur eventuele documenten die je wilt bespreken voor aanvang van het gesprek op via de mail.

Een Ask a lawyer-gesprek kost EUR 150,- ex. BTW. Heb je meer advies nodig? Dan maken we samen een vaste prijsafspraak.

Ons advies is altijd rechttoe-rechtaan, in normaal Nederlands (of Engels), zonder onnodig jargon. Jij staat bij ons centraal.

We zijn bijzonder goed in:

het auteursrecht;

het privacyrecht;

het ICT-recht;

Contracten;

-het Reclamerecht;

-het start-up recht.

Maar we zijn niet alleen juristen maar ook ondernemers met behoorlijk wat kennis en ervaring in huis. Zo kennen we de valkuilen van ambitieuze ondernemers inmiddels als geen ander. Je kan bij ons dus ook terecht voor ‘gewone’ business-praat.

Page not found

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op.

Juridisch advies voor ondernemers
Scroll naar top

Waar kunnen we bij helpen?