Juridisch advies voor ondernemers

We staan bekend om onze pragmatische aanpak. Onze legal counsels streven ernaar om complexe juridische concepten te vertalen naar duidelijke en begrijpelijke taal, zodat je als ondernemer precies weet waar je aan toe bent. 

Wij helpen de bedrijven van morgen bij het oplossen van juridische vragen.

We begrijpen wel waarom ondernemers niet zoveel met juristen hebben. De meeste legal experts zijn zo risicomijdend, dat het verkrampend werkt. Omdat we zelf ondernemers zijn, begrijpen we dat je geen behoefte hebt aan een principiële uitleg over het belang van regel. We zijn geen moraalridders, maar pragmatische juristen. Want, legal matters, business counts.

Onze juristen hebben ruime ervaring met het adviseren van ondernemers. Daarbij kijken we vooral naar “wat er wel kan”. Je kunt bij ons terecht voor (i) losse juridische documenten, (ii) samenwerkingen op basis van een maandelijks opzegbaar abonnement of (iii) wanneer je behoefte hebt aan een eigen (inhouse) privacy officer/FG. 

 

Interim privacy officer nodig?

Onze privacy officers kunnen jouw organisatie, op interim basis, bijstaan op het gebied van privacy en gegevensverwerkingen. Daarbij wordt er altijd gekeken naar de specifieke situatie van jouw organisatie. De taken van een privacy officer kunnen bestaan uit:

  1. Het adviseren en informeren over de toepassing van de AVG;
  2. Het bijhouden van een actueel register van verwerkingsactiviteiten;
  3. Het assisteren bij de implementatie van specifieke beveiligingsmaatregelen;
  4. Het geven van begeleiding bij misbruik, verlies van gegevens;
  5. Het opleiden van werknemers;
  6. Het opstellen van privacy-documenten, zoals een verwerkersovereenkomst of privacyverklaring.

De AVG is een complex stuk wetgeving, dat zorgvuldige aandacht vraagt van organisaties. Om ervoor te zorgen dat alle verplichtingen naar tevredenheid worden nagekomen, is het aan te bevelen een externe privacy officer in te schakelen.

Wat voor zaken doen we?

Privacy, gegevensbescherming
Een recruitment bureau (werving & selectie) wil gebruik maken van een softwareprogramma om de cv’s van kandidaten efficiënter te kunnen screenen. Wij hebben het bureau uitgebreid geadviseerd over de te nemen stappen, zodat ze inmiddels voldoen aan de privacywetgeving.  

Webshop scan
Een online webshop heeft meerdere malen klachten ontvangen over hun retourbeleid. Omdat ze het eindelijk eens goed willen doen (en minder tijd willen besteden aan klachtafhandeling) hebben ze ons ingeschakeld. We hebben hun webshop grondig gescand en een overzichtelijk plan van aanpak voor ze opgesteld. 

Overdracht van auteursrechten
Een start-up heeft een geïnteresseerde investeerder gevonden. De investeerder wil zeker weten dat het auteursrecht op de software bij de desbetreffende start-up ligt. Wij hebben de founders van de start-up geholpen bij de overdracht van de auteursrechten, zodat de investeerder alsnog over de drempel is geholpen.

Legal counsels voor ondernemers

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het geven van kwalitatief én pragmatisch advies aan ondernemers. We begrijpen dat ondernemers vaak te maken hebben met complexe juridische vraagstukken, maar tegelijkertijd behoefte hebben aan praktische oplossingen die hun bedrijfsvoering ondersteunen.

Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. 

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Spaans&Spaans V.O.F.

Vijzelstraat 68
1017 HL, Amsterdam
KvK: 71533230
BTW-nummer: NL858752530B01 

020 261 9633

Juridisch advies

Meer informatie

Overig

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).