Wij helpen innovatieve bedrijven bij het oplossen van allerlei juridische vragen.

We begrijpen wel waarom ondernemers niet zoveel met juristen hebben. De meeste legal experts zijn zo risicomijdend, dat het verkrampend werkt.

Omdat we zelf ondernemers zijn, begrijpen we dat je geen behoefte hebt aan een principiële uitleg over het belang van regel. We zijn geen moraalridders, maar pragmatische juristen. Want, legal matters, business counts.

Onze juristen hebben ruime ervaring met het adviseren van ondernemers. Daarbij kijken we vooral naar “wat er wel kan”. Je kunt bij ons terecht voor (i) losse juridische documenten, (ii) samenwerkingen op basis van een maandelijks opzegbaar abonnement of (iii) wanneer je behoefte hebt aan een eigen (inhouse) privacy officer/FG. 

 

"Juristen met een passie voor tech, web3 en creatives."

Boek direct een adviesgesprek

Heb je nu juridisch advies nodig? Twijfel je of je een contract moet ondertekenen? Ben je in een conflict terecht gekomen en wil je graag weten hoe je ervoor staat? Dan kun je een eenmalig juridisch adviesgesprek boeken van een uur. Via onze makkelijke boekingstool plan je direct een afspraak in. 

Jurist auteursrecht, privacyrecht, ICT-recht
Juristen ICT-recht, web3 recht, Privacyrecht

(Inhouse) privacy officers

Onze privacy officers kunnen jouw organisatie, op interim basis, bijstaan op het gebied van privacy en gegevensverwerkingen. Daarbij wordt er altijd gekeken naar de specifieke situatie van jouw organisatie. De taken van een privacy officer kunnen bestaan uit:

  1. Het adviseren en informeren over de toepassing van de AVG;
  2. Het bijhouden van een actueel register van verwerkingsactiviteiten;
  3. Het assisteren bij de implementatie van specifieke beveiligingsmaatregelen;
  4. Het geven van begeleiding bij misbruik, verlies van gegevens;
  5. Het opleiden van werknemers;
  6. Het opstellen van privacy-documenten, zoals een verwerkersovereenkomst of privacyverklaring.

De AVG is een complex stuk wetgeving, dat zorgvuldige aandacht vraagt van organisaties. Om ervoor te zorgen dat alle verplichtingen naar tevredenheid worden nagekomen, is het aan te bevelen een externe privacy officer in te schakelen.

Legal as a Service (subscription)

Met onze juridische abonnementen besparen ondernemers tijd, geld en een hoop frustratie. Een LaaS abonnement biedt toegang tot een ervaren team van juristen die gespecialiseerd zijn in een breed scala aan rechtsgebieden. Onze abonnementen zijn flexibel en omvatten opties voor maandelijkse of jaarlijkse betalingen, zodat cliënten kunnen kiezen welk plan het beste werkt voor hen. Ons kosteneffectieve abonnementsmodel stelt cliënten in staat hun juridische kosten te budgetteren terwijl ze de toegewijde aandacht krijgen die ze nodig hebben van ons ervaren team van juristen. 

Advocaat ICT-recht, privacyrecht, intellectueel eigendom

Praktijkvoorbeelden

Privacy, gegevensbescherming
Een recruitment bureau (werving & selectie) wil gebruik maken van een softwareprogramma om de cv’s van kandidaten efficiënter te kunnen screenen. Wij hebben het bureau uitgebreid geadviseerd over de te nemen stappen, zodat ze inmiddels voldoen aan de privacywetgeving.  

Webshop scan
Een online webshop heeft meerdere malen klachten ontvangen over hun retourbeleid. Omdat ze het eindelijk eens goed willen doen (en minder tijd willen besteden aan klachtafhandeling) hebben ze ons ingeschakeld. We hebben hun webshop grondig gescand en een overzichtelijk plan van aanpak voor ze opgesteld. 

Overdracht van auteursrechten
Een start-up heeft een geïnteresseerde investeerder gevonden. De investeerder wil zeker weten dat het auteursrecht op de software bij de desbetreffende start-up ligt. Wij hebben de founders van de start-up geholpen bij de overdracht van de auteursrechten, zodat de investeerder alsnog over de drempel is geholpen.

Page not found

Juridisch advies voor
ondernemers

Natuurlijk is ondernemen ook risico’s nemen, maar dan liever wel de risico’s die je zélf hebt gekozen. Daarom helpen we je bij het neerzetten van jouw juridische structuur. 

Privacy jurist

Spaans&Spaans V.O.F.

We zijn gevestigd op de Vijzelstraat 68 (1017 HL) in het mooie Amsterdam en sinds 2018 ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer: 71533230.
Ons BTW-nummer: NL858752530B01. 

020 261 9633

Spaans & Spaans ©2018-2023 Algemene voorwaarden Privacyverklaring

Page not found

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op.

Spaans&Spaans V.O.F.

Vijzelstraat 68
1017 HL, Amsterdam
KvK: 71533230
BTW-nummer: NL858752530B01 

020 261 9633

Juridisch advies

Meer informatie

Overig

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaan&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).