Juridisch advies voor bedrijven

Omdat we ook zelf ondernemers zijn, begrijpen we dat je behoefte hebt aan juridisch advies waar je iets aan hebt. ‘Wat kan wel?’ is altijd ons uitgangspunt.  

Juridisch advies voor bedrijven

Als bedrijf kun je in verschillende situaties worden geconfronteerd met juridische vraagstukken die soms meer van je vergen dan je aanvankelijk had gedacht. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een bedrijf bent dat een nieuw product op de markt brengt en je ervoor wilt zorgen dat je intellectuele eigendom beschermd is. Je wilt zeker weten dat jouw belangen voldoende worden behartigd en je geen (dure) juridische misstappen maakt.

De allround juristen van Spaans&Spaans kunnen je helpen met diverse juridische aspecten die bij bedrijven spelen. Dat doen wij op een no-nonsense manier in heldere taal. Met slim juridisch advies voor bedrijven kun je hoge kosten of andere zakelijke risico’s voorkomen.

Juridische hulp voor bedrijven

Als ondernemer wordt je soms geconfronteerd met conflicten of andere juridische zaken waarvoor je misschien niet de juiste expertise in huis hebt. Het oplossen van juridische problemen achteraf kan aanzienlijk kostbaar zijn. Daarom staan de bedrijfsjuristen van Spaans&Spaans voor je klaar om je proactief te ondersteunen. We fungeren als jouw in-house juridisch adviseurs, zodat je in feite je eigen bedrijfsjurist in huis hebt. Als ondernemer kun je bij ons terecht voor juridisch advies in situaties zoals:

De wet- en regelgeving is complex en blijft voortdurend veranderen. Door juridisch advies in te winnen als ondernemer, kunnen complexe problemen worden omgezet in duidelijke en begrijpelijke oplossingen. De juristen van Spaans&Spaans blijven op de hoogte van de meest recente wetgeving en staan klaar om je te adviseren.

Vaste prijzen juridisch advies

Waar mogelijk proberen we een vaste prijs met je af te spreken, zodat je van tevoren al duidelijkheid hebt over de kosten. Hiermee bieden we niet alleen transparantie, maar stellen we je hopelijk ook in staat om je budget beter te beheren en onaangename verrassingen te voorkomen. Als een vaste prijs geen optie is, bijvoorbeeld omdat het op voorhand moeilijk te bepalen is hoeveel tijd de opdracht zal vergen, hanteren we ons uurtarief.

Juridisch advies: onze werkwijze

We onderscheiden ons van traditionele juridische kantoren, waar vaak veel nadruk wordt gelegd op formele kledingvoorschriften, vakjargon en conventies. Bij ons ligt de focus elders – namelijk op jou als cliënt. Wij geloven in een eigentijdse aanpak, waarbij we meer tijd kunnen besteden aan het begrijpen en ondersteunen van jouw behoeften. Als onze cliënt krijg je bovendien toegang tot je eigen cliëntenportaal, waar al jouw juridische zaken overzichtelijk op één plek zijn te vinden.

Meer over onze missie? Bekijk dan eens deze pagina. 

Behoefte aan pragmatisch en begrijpelijk juridisch advies? Contact us!

Op zoek naar juridische ondersteuning? Aarzel niet om het contactformulier in te vullen, ons een e-mail te sturen ([email protected]) of ons even op te bellen. Onze juridische adviseurs zijn niet alleen vriendelijk en van hoge kwaliteit, maar ze zijn ook volledig bij de tijd. We begrijpen dat juridische zaken soms overweldigend kunnen zijn, daarom streven we ernaar om het proces simpel, toegankelijk en zelfs plezierig te maken 🙂

Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).