Juridisch
advies
Amsterdam

Juridisch advies in Amsterdam

Ben je ondernemer en heb je juridisch advies nodig in Amsterdam? Bijvoorbeeld over het laten opstellen van algemene voorwaarden, privacy regels of het beschermen van jouw intellectueel eigendom? Zo ja, dan ben je bij onze juristen aan het juiste adres.

Ons juridisch kantoor is gevestigd in het mooie Amsterdam, maar we zijn er voor alle mkb’ers en zzp’ers in Nederland. We werken zoveel mogelijk digitaal en zijn flexibel in onze werktijden. Natuurlijk kunnen we ook op locatie (of op kantoor) een kop koffie drinken om kennis te maken. 

Lees verder om meer te weten te komen over onze expertises (kennen&kunnen), wie we zijn, waar we blij van worden en hoeveel we kosten. 

"Wij helpen innovatieve bedrijven bij het oplossen van juridische vragen."

Waarom een jurist inschakelen?

Laat ons raden: één van de redenen waarom je bent begonnen als ondernemer, is je liefde voor vrijheid. De paradox van vrijheid is alleen dat je structuur en gebondenheid nodig hebt, om volledig tot bloei te kunnen komen. Als je als bedrijf echt groot wil worden, zal je erop moeten kunnen vertrouwen dat je een solide structuur hebt neergezet. Het is dan immers niet meer mogelijk om overal in persoon aanwezig te zijn. Natuurlijk is ondernemen ook risico’s nemen, maar dan liever wel de risico’s die je zélf hebt gekozen. Daarom helpen we je bij het neerzetten van jouw juridische structuur. 

Juristen gespecialiseerd in NFT en cryptorecht
Jurist web3

Welk juridisch advies geven?

Onze passie ligt bij het helpen van ondernemers. We hebben Spaans&Spaans in 2018 opgericht en hebben sindsdien al honderden ondernemers mogen bijstaan. We adviseren vooral (tech-)bedrijven, start-ups, scale ups en ondernemers in de creatieve scene. Het is onze missie om het juridische landschap te veranderen door unapologetically onszelf te zijn (je zult onze juristen nooit een saai grijs pak zien dragen), betaalbare diensten aan te bieden en het recht toegankelijk te maken. 

We kunnen je onder andere helpen bij:

a) het opstellen van juridische documenten;
b) vraagstukken op het gebied van het ict-rechtprivacyrechtauteursrechtreclamerecht, webwinkelrecht, start-up recht of commerciële contracten.

Heb je direct advies nodig? Dan kan je een online adviesgesprek boeken met een van onze juristen (ask-a-lawyer). 

Juridisch advies in Amsterdam voor ondernemers

De meeste ondernemers zijn fan van de struisvogelpolitiek als het om juridische zaken gaat. Ofwel: “zolang ik niet kijk, is het er niet.” De realiteit is alleen dat hoe langer je jouw juridische zaken negeert, hoe groter de kans wordt op een fiasco. En hierbij geldt echt: voorkomen is goedkoper, dan genezen. Als je bij ons aanklopt, gaan we eerst even kijken hoe je ervoor staat. Niet langer wegkijken, maar rustig de realiteit onder ogen zien. Vervolgens zetten we samen de concrete stappen die nodig zijn om de grip terug te krijgen op je juridische zaken. Omdat een bedrijf net een levend wezen is dat continu verandert, is het belangrijk om met enige regelmaat jouw juridische structuur weer eens onder de loep te nemen. Daarom hebben we voor onze klanten een juridisch abonnement, zodat je grip blijft houden.

Jurist ICT-recht

Wat is het verschil tussen een jurist en een advocaat?

We zijn geen advocaten, maar juristen. “Jurist” is geen beschermde titel. Gelukkig hebben de meeste juristen een gedegen juridische opleiding gevolgd. Om er zeker van te zijn dat jouw jurist de juiste kennis heeft, is het goed om te zoeken naar een jurist die (LLM) of (Mr.) achter zijn of haar naam heeft staan. Alleen na het afronden van een universitaire mag je deze titels namelijk voeren. Dit zijn dus wél beschermde titels. Uiteraard zijn onze juristen allemaal meesters in de rechten. 

In tegenstelling tot de traditionele advocatenkantoren, zijn wij trouwens niet bang om veel informatie online te delen (door bijvoorbeeld te bloggen, of via onze social media kanalen). Bovendien proberen we juridisch jargon zoveel mogelijk te vermijden. Wij zullen je altijd in gewoon Nederlands of Engels vertellen wat wij vinden.

Page not found

Jurist in Amsterdam
gezocht

Natuurlijk is ondernemen ook risico’s nemen, maar dan liever wel de risico’s die je zélf hebt gekozen. Daarom helpen we je bij het neerzetten van jouw juridische structuur. 

Jurist ICT-recht, privacyrecht

Spaans&Spaans V.O.F.

We zijn gevestigd op de Vijzelstraat 391a (1016EJ) in het mooie Amsterdam en sinds 2018 ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer: 71533230.
Ons BTW-nummer: NL858752530B01. 

020 261 9633

Spaans & Spaans ©2018-2023 Algemene voorwaarden Privacyverklaring

Page not found

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op.

Spaans&Spaans V.O.F.

Keizersgracht 391
1016EJ, Amsterdam
KvK: 71533230
BTW-nummer: NL858752530B01 

020 261 9633

Juridisch advies

Meer informatie

Overig

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaan&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).