Zoek
Sluit dit zoekvak.

Disclaimer template

Gratis

Wil je de bezoekers van jouw website meer informatie geven over het gebruik van je website? Een disclaimer kan hierbij een nuttig hulpmiddel zijn. Disclaimers vind je vaak in de footer of header van websites, maar ze kunnen ook onderaan e-mails verschijnen. Bedrijfswebsites, webshops en blogs maken steeds vaker gebruik van disclaimers om hun publiek te waarschuwen, te adviseren of andere relevante informatie te geven.

Het nut van een disclaimer

Een disclaimer ontslaat je niet van jouw aansprakelijkheid. Maar het kan de bezoekers van jouw website wel duidelijkheid verschaffen over een aantal zaken. Zo geef je in een disclaimer aan dat alle content die op jouw website staat (denk aan video’s, teksten en afbeeldingen) van jou is en jij dus het auteursrecht hierop bezit. Een dergelijke melding kan potentiële copycats afschrikken. Daarnaast is het bijvoorbeeld verstandig om op te nemen dat alle informatie die op jouw website staat als “as is” moet worden beschouwd. Ofwel: je kan niet garanderen dat alle informatie op je website accuraat, volledig en up-to-date is. 

Juridische status disclaimer

Vanuit juridisch oogpunt heeft een disclaimer de status van een mededeling. Een disclaimer kwalificeert meestal niet als een overeenkomst, aangezien er vaak geen sprake is van een aanvaarding. Hierdoor is een disclaimer in beginel ook niet bindend, wat betekent dat je met teksten als “Ik ben nimmer aansprakelijk” weinig tot niets uithaalt.

Wel kan een disclaimer een zekere waarschuwende of adviserende functie hebben. Wat dat betreft kan een duidelijke disclaimer alsnog helpen om risico’s inzake intellectueel eigendomprivacy en schadeclaims te minimaliseren.

*Vul het formulier in en je krijgt onze disclaimer (template) z.s.m. in je mailbox. Heb je nog vragen bij de concrete uitwerking hiervan voor jouw webshop? Boek dan direct hieronder een online adviesgesprek of mail de expert in kwestie: Hester Spaans – [email protected]

Download template

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).