Free (legal) stuff

Sommige juridische vragen komen keer op keer terug. In antwoord daarop hebben we gratis content ontwikkeld, vol insider tips, checklists en juridische do’s & don’ts. 

Checklist startende webshop

Handige juridische checklist voor (startende) webshophouders.

Verwerkingsregister template

Ben je een verwerker en/of verwerkingsverantwoordelijke? Dan moet je jouw gegevensverwerkingen bijhouden in een verwerkingsregister.

Disclaimer template

Download een gratis disclaimer voor jouw website. Opgesteld in een moderne tone-of-voice.

Voorbeeldbriefing influencercontract

Influencers inschakelen? Dan heb je een influencercontract nodig + briefing. Download hier een voorbeeldbriefing.
Juristen ICT-recht, privacyrecht, intellectuele eigendomsrecht

Affiliates inschakelen checklist

Coming soon.

Checklist (Hoe voorkom je een arbeidsrelatie met jouw freelancers)

Praktische checklist voor als je met freelancers werkt en wilt voorkomen dat de samenwerking als arbeidsovereenkomst wordt gekwalificeerd.
Jurist Privacyrecht, AVG, Functionaris gegevensbescherming

NFT-project starten

Coming soon.

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).