Wil je de samenwerking met jouw influencer juridisch goed regelen en voldoen aan de wet?

Download dan nu het influencer-contract en begin jouw marketing avontuur op een veilige manier. 

Influencer-contract (template)

82%

Voldoen aan de wet

82%

Opgesteld door (top-)juristen

74%

Alle afspraken staan duidelijk op papier en je kan met een gerust hart de samenwerking met jouw influencer beginnen.

Samenwerkingen met influencers gaan niet altijd van een leien dakje. Met enige regelmaat krijgen wij op kantoor bericht van ondernemers die nooit meer iets hebben gehoord van de influencer in kwestie (nadat het product al was opgestuurd). Het vastleggen van jullie verwachtingen, is essentieel om dit soort vervelende situaties te voorkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van afspraken over:

– het auteursrecht op het marketing-materiaal? Mag jij een foto van jouw influencer zomaar op jouw website promoten? 

– exclusiviteit? Ofwel, mag jouw influencer, gedurende jullie samenwerking, ook concurrenten van jou promoten? 

– welke tags, naamsvermeldingen, etc. de de influencer bij een post moet vermelden?

We begrijpen dat je als ondernemer niet wilt komen aanzetten met een saai en onbegrijpelijk influencer-contract. Onze juristen hebben gelukkig een scherp influencer-contract opgesteld dat jouw belangen beschermt én past bij een modern bedrijf.

Influencer contract voorbeeld

Hoe werkt het downloaden van onze influencer-overeenkomst precies?

Goed dat je het vraagt!

Juristen Amsterdam

Hester en Lucia Spaans (yes, vandaar de naam). 

Welke jurist(en) hebben jouw influencer-contract geschreven?

Wist je dat we een tweeling zijn? Onze fundering is ijzersterk en dat zie je terug in de kwaliteit die we leveren. We hebben allebei meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. We mogen onszelf dan ook ‘Meesters in het Recht” noemen. Een leuke titel, maar we gebruiken ‘m eigenlijk maar zelden. We zijn namelijk niet zo van de titels, juridisch jargon, corporate stoffigheid en onnodige formaliteiten. En dat is precies de reden waarom we in 2018 onze eigen kantoor zijn begonnen.

Zo bieden we onze juridische expertise zonder de gebruikelijke corporate stoffigheid en schrijven we contracten in normaal Nederlands (of Engels) die passen bij een modern bedrijf.

Onze missie? Kwaliteit & Menselijkheid.

Meer weten over wie wij zijn en hoe we werken? Stuur ons gerust een berichtje of kijk eens hier.

Geen jargon

Modern contract

Duidelijke afspraken

Wat vinden onze klanten?

- Veilig aan jouw influencer avontuur beginnen. -

Een scherp influencer-contract, opgesteld in modern Nederlands zonder onnodig jargon.

We schrijven zoals we werken: in normaal Nederlands en zonder onnodig juridisch jargon. 

Wij zijn de nieuwe generatie juristen.

We bieden onze juridische expertise zonder de gebruikelijke corporate stoffigheid.

We schrijven en adviseren in gewoon Nederlands (of Engels). Geen onnodig jargon, maar duidelijke en begrijpelijke taal waar jij als ondernemer iets mee kan.

Het influencer-contract hebben we geschreven voor moderne bedrijven, die hun belangen zo goed mogelijk willen beschermen maar het liefst niet met een juridisch boekwerk komen aanzetten dat rechtstreeks uit de 18e lijkt te stammen.

Je wilt je influencer ook niet afschrikken, toch?

En eerlijk is het eerlijk: hoe fijn is het als je een contract gebruikt waarvan je zelf precies begrijpt wat erin staat? Dan kan je pas echt zelfverzekerd aan je influencer-avontuur beginnen.

FAQ - Staat jouw vraag hierbij?

De influencer-overeenkomst is geschikt voor bedrijven die een influencer (een freelancer) willen inschakelen om een product / dienst te promoten via de social media kanalen van de influencer. De overeenkomst is expliciet niet geschikt voor marketing agencies die gaan bemiddelen tussen influencers & bedrijven. 

Nee, het contract is niet voor jou op maat gemaakt. Je ontvangt van ons een template waarin je zelf nog enkele dingen zal moeten aanvullen. Heb je toch liever dat onze juristen alles uit handen nemen? Neem dan contact met ons op voor maatwerk.

Een influencer-contract kost je maar EUR 59,- ex. 21% BTW. 

Er zijn inderdaad best wat templates online te vinden maar de kwaliteit is vaak ondermaats, de contracten zijn dikwijls niet up-to-date en er mist vaak van alles. Onze juristen hebben het contract zo geschreven dat ze het zelf zouden gebruiken als ze een influencer-samenwerking zouden aangaan. Ofwel, een scherp contract dat jouw belangen écht beschermt, in lijn is met de huidige wet- en regelgeving en past bij jou als modern bedrijf. 

Download nu 

Je bent toch niet “penny wise, pound foolish?” We zien nog steeds te veel ondernemers die heel wat euro’s hadden kunnen besparen als ze die paar euro voor onze contracten hadden neergelegd. En dat vinden we zo ongelofelijk zonde. Ja, écht. Geen ‘bijbedoelingen’ (we verdienen toch echt veel meer aan het opruimen van juridische rommel dan aan het voorkomen ervan), maar bloedende juristen harten.

Scroll naar top