Heb je een gratis disclaimer voor je (nieuwe) website nodig?

Gratis disclaimer

Download nu de gratis disclaimer voor jouw (nieuwe) website.

Heldere 'tone of voice'

De disclaimer is geschreven in een heldere 'tone of voice'. Geen onnodig jargon.

Geschreven door top-juristen

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het ICT-recht / Internetrecht.

Je hebt een kant-en-klare disclaimer die je vandaag nog op je website kan plaatsen.

Alhoewel het niet verplicht is om een disclaimer op jouw website te plaatsen, kan het handig zijn om jouw websitebezoeker te wijzen op een aantal zaken. Met een disclaimer sluit je jouw aansprakelijkheid niet uit, maar je kan bijvoorbeeld aangeven dat de auteursrechten bij jouw liggen en een tikfout weleens kan gebeuren (je bent immers ook maar een mens).

Toon van de disclaimer. Verwacht geen tekst bombol juridisch jargon, maar een leesbare en informele disclaimer.

Aanvullende voorwaarden. Deze disclaimer mag je voor jouw eigen bedrijf gebruiken, maar niet doorverkopen of op andere wijze commercieel inzetten. Het is in het bijzonder niet toegestaan om de disclaimer zelf aan te bieden, al dan niet in gewijzigde vorm. De disclaimer is in principe voor elke website te gebruiken, maar het kan zo zijn dat sommige stukken tekst niet goed aansluiten bij jouw website. Het staat je daarom vrij om de disclaimer te wijzigen en aan te vullen. Je zal bovendien zelf nog een aantal dingen moeten invullen. Dit staat aangegeven in de disclaimer. Voor de gratis documenten die op deze website worden aangeboden zijn wij nooit aansprakelijk.

Geen juridisch nieuws + insider tips missen?

Schrijf je dan nu in voor onze legal mail. 

*Je kan je op elk moment afmelden voor onze nieuwsbrief (die we max. 1 keer per 2 weken versturen). Jouw persoonsgegevens gebruiken wij alleen om de nieuwsbrief aan je op te sturen. In onze privacyverklaring  lees je hier meer over.
De juridische partij van deze tijd! Het is heel duidelijk en fijn hoe Hester en Lucia te werk gaan. Ook de communicatie is goed. Ze hebben mijn algemene voorwaarden, privacy-en cookie verklaring en overeenkomsten zo geschreven dat het niet alleen duidelijk was voor mij maar ook voor mijn klanten. Zeker een aanrader!
Chichi Zhang
Chichi Zhang
It was a great experience working with Spaans & Spaans. They embraced our start-up situation and provided us with a wealth of information and tailor-made, high-quality legal documents; adapted to our business. Both in Dutch and English. Whenever we had questions, Spaans & Spaans had the answers to help us. Thanks Lucia! Will keep you on speed-dial!
Shape Interactive
Ben Broens
Ik heb een ontzettend interessant consult gehad met Spaans&Spaans! Je merkt dat ze weten waar ze het over hebben en je écht verder proberen te helpen met je onderneming. Nogmaals dank!
Studio ISAY
Yasmin Laaguid
5/5

Wij zijn trots op onze 23 (and counting!) 5 sterren, Google Reviews.

Juristen in Amsterdam

Hester en Lucia Spaans (yes, vandaar de naam). 

Welke jurist(en) hebben jouw disclaimer geschreven?

Wist je dat we een tweeling zijn? Onze fundering is ijzersterk en dat zie je terug in de kwaliteit die we leveren. We hebben allebei meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. We mogen onszelf dan ook Meesters in het Recht noemen. Een leuke titel, maar we gebruiken ‘m eigenlijk maar zelden. We zijn namelijk niet zo van de titels, juridisch jargon, corporate stoffigheid en onnodige formaliteiten. En dat is precies de reden waarom we in 2018 onze eigen kantoor zijn begonnen.

We vertellen je alles wat we weten in normaal Nederlands (of Engels).

We bieden onze juridische expertise zonder de gebruikelijke corporate stoffigheid.

Onze missie? Kwaliteit & Menselijkheid.

Meer weten over wie wij zijn en hoe we werken? Stuur ons gerust een berichtje of kijk eens hier.

Word juridisch gezond met ons

FAQ - Staat jouw vraag hierbij?

Ja! Geen addertjes onder het gras of plotselinge (extra) kosten. 

Alhoewel het niet verplicht is om een disclaimer op jouw website te plaatsen, kan het handig zijn om jouw websitebezoeker te wijzen op een aantal zaken. Als creatieve ondernemer is het bijvoorbeeld een mooi moment om jouw websitebezoeker even op jouw auteursrecht te wijzen. 

Nee, waarschijnlijk niet. Als je een website hebt, zal je hoogstwaarschijnlijk ook persoonsgegevens verwerken en ben je dus verplicht om een privacy- en cookieverklaring te gebruiken. Wil je dat we die voor je opstellen? Neem dan gerust even contact met ons op. 

Download nu

Je bent toch niet “penny wise, pound foolish?” We zien nog steeds te veel ondernemers die heel wat euro’s hadden kunnen besparen als ze die 97,- euro voor onze online koffie hadden neergelegd. En dat vinden we zo ongelofelijk zonde. Ja, écht. Geen ‘bijbedoelingen’ (we verdienen toch echt veel meer aan het opruimen van juridische rommel dan aan het voorkomen ervan), maar bloedende juristen-harten.

Scroll naar top