Zelf die online copycat aanpakken met behulp van een sommatiebrief opgesteld door top-juristen?

Download dan nu onze sommatiebrief.

Online auteursrechtinbreuk

82%

Template sommatiebrief

82%

Opgesteld door (top-)juristen

74%

Hoe fijn zou het zijn als je een inbreuk op jouw auteursrecht voortaan zelf kan aanpakken, zonder juridische fouten te maken, zodat je krijgt waar je recht op hebt?

Als fotograaf heb je de hele week gewacht om die spectaculaire foto in het golden hour te maken. Zie je hem opeens zonder jouw toestemming terugkomen op het internet of social media. Misschien ben je een grafisch ontwerper en merk je op dat een door jou ontworpen logo zomaar gebruikt wordt door een concurrent van jouw opdrachtgever. Of schrijf je de meest waanzinnige teksten voor jouw blogpagina en kom je erachter dat jouw blog 1-op-1 gekopieerd is. Je werkt hard om jouw omzet te laten groeien. Je ben toch mooi niet van plan om de omzet van een copycat te spekken?

Hoe fijn zou het zijn als je een inbreuk op jouw auteursrecht voortaan zelf kan aanpakken, op een eenvoudige wijze? Zonder juridische fouten te maken, zodat je krijgt waar je recht op hebt?  

Met deze sommatiebrief stop je de online auteursrechtinbreuk en kan je om een schadevergoeding vragen. 

Om nog even een klein misverstand uit de weg te ruimen: nee, je hoeft een copycat niet eerst te waarschuwen. Je kan dus direct een sommatiebrief de (digitale) deur uit sturen.

influencer overeenkomst template

Hoe werkt het downloaden van onze sommatiebrief precies?

Goed dat je het vraagt!

Juristen Amsterdam

Hester en Lucia Spaans (yes, vandaar de naam). 

Welke jurist(en) hebben jouw sommatiebrief geschreven?

Wist je dat we een tweeling zijn? Onze fundering is ijzersterk en dat zie je terug in de kwaliteit die we leveren. We hebben allebei meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. We mogen onszelf dan ook ‘Meesters in het Recht” noemen. Een leuke titel, maar we gebruiken ‘m eigenlijk maar zelden. We zijn namelijk niet zo van de titels, juridisch jargon, corporate stoffigheid en onnodige formaliteiten. En dat is precies de reden waarom we in 2018 onze eigen kantoor zijn begonnen.

We zijn gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht en hebben een sommatiebrief opgesteld waarmee jij zelf de copycat kan aanpakken. De brief kan je natuurlijk zo vaak gebruiken als nodig. In de brief hebben we een aantal van onze beste trucs opgenomen. 

Onze missie? Kwaliteit & Menselijkheid.

Meer weten over wie wij zijn en hoe we werken? Stuur ons gerust een berichtje of kijk eens hier.

Inbreuk aanpakken

Schadevergoeding vragen

In lijn met wet & rechtspraak

Wat vinden onze klanten?

- Bescherm jouw auteursrecht. -

Deze sommatiebrief zouden onze juristen zelf gebruiken om een copycat aan te pakken

De sommatiebrief is opgesteld door onze top-juristen die dagelijks online auteursrechtinbreuken aanpakken.

Wanneer mensen er met jouw werk vandoor gaan, is dat natuurlijk enorm vervelend. Dagelijks ontvangen wij op kantoor e-mails over copycat-concurrenten die weggevers 1-op-1 hebben gekopieerd, foto’s die zonder toestemming op internet worden gebruikt of websites die wel heel erg veel op elkaar lijken.

Voor kleine inbreuken is het niet altijd even verstandig om juridische kosten te maken. Je hebt namelijk nooit de zekerheid dat je aan het eind van de dag een schadevergoeding ontvangt. Mogelijk belandt de zaak zelfs bij de rechter en ook dat kost (veel) geld. Griffierechten bijvoorbeeld, of kosten om de dagvaarding te doen betekenen door een deurwaarder. Hoog tijd dus dat jij zelf leert hoe jij een inbreukmaker aan kan pakken.

Met deze sommatiebrief kan jij direct zelf proberen de copycat aan te pakken, zonder dat je eerst een jurist hoeft in te schakelen. 

FAQ - Staat jouw vraag hierbij?

Een sommatiebrief “online auteursrechtinbreuken” kost je maar EUR 37,- (ex 21% BTW). 

Nee, de brief is niet op maat gemaakt. Je ontvangt van ons een template, waarin je zelf nog enkele dingen zal moeten invullen. Heb je toch liever dat onze juristen alles uit handen nemen? Neem dan contact met ons op voor maatwerk.

Je kant de sommatie-brief gebruiken voor (simpele) online auteursrechtinbreuken. Natuurlijk mag je de brief zo vaak gebruiken als je wilt. Het is echter niet de bedoeling dat je de brief deelt met anderen. De brief is echt alleen voor jouw individuele gebruik bedoeld (yes, dat is dus ons auteursrecht!). 

Er zijn inderdaad best wat templates online te vinden maar de kwaliteit is vaak ondermaats, de brieven zijn dikwijls niet up-to-date en er mist veelal van alles. Onze juristen hebben de sommatiebrief zo geschreven dat ze het zelf zouden gebruiken als ze een copycat zouden willen aanpakken. Ofwel, een scherpe brief die jouw belangen écht beschermt, in lijn is met de huidige wet- en regelgeving en vol insider-tricks staat die onze juristen over de jaren heen hebben geleerd.

Download nu je sommatiebrief

Je bent toch niet “penny wise, pound foolish?” We zien nog steeds te veel ondernemers die heel wat euro’s hadden kunnen besparen als ze die paar euro voor onze contracten hadden neergelegd. En dat vinden we zo ongelofelijk zonde. Ja, écht. Geen ‘bijbedoelingen’ (we verdienen toch echt veel meer aan het opruimen van juridische rommel dan aan het voorkomen ervan), maar bloedende juristen harten.

Scroll naar top