Zoek
Sluit dit zoekvak.
Picture of mr. Hester Spaans

mr. Hester Spaans

Co-founder & General Legal Counsel

Mag ik hygiënische producten uitsluiten van het herroepingsrecht?

Als webshophouder is het belangrijk dat je enigszins op de hoogte bent van het consumentenrecht. Jouw klant (‘de consument’) heeft namelijk een aantal sterke rechten die van invloed kunnen zijn op jouw bedrijfsvoering. Wat dacht je van het herroepingsrecht (i.e. retourrecht)? Jouw klant heeft het recht om een internet-aankoop binnen de bedenktijd van 14 dagen te ontbinden. Wel een beetje problematisch als jouw klant die net gekochte (en al uitgeprobeerd) lippenstift wilt ruilen. In deze blog bekijken we of je dergelijke ‘hygiënische’ producten kan uitsluiten van het herroepingsrecht. 

Herroepingsrecht van consument

Consumenten worden in Europa goed beschermd. Zo heeft de consument bij een online aankoop 14 dagen bedenktijd, na ontvangst van het product. Binnen deze 14 dagen mag de consument besluiten om de overeenkomst te ontbinden (‘te ruilen’). Dit recht wordt ook wel het herroepingsrecht genoemd. Vervolgens heeft jouw klant ook nog eens 14 dagen de tijd om jouw product daadwerkelijk terug te sturen. In de praktijk leidt dit veelvuldig tot misverstanden bij webshophouders. Zo zien wij regelmatig de volgende tekst terug:

“Je moet het product binnen 14 dagen na ontvangst aan ons hebben teruggestuurd”. 

Dat klopt dus niet. Er moet binnen 14 dagen na ontvangst worden ontbonden. Vervolgens heeft jouw klant nog eens 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. Een klein verschil, maar wel een belangrijke! 

Consument informeren over herroepingsrecht

Het is niet voldoende om het goed te doen. Je moet jouw klant ook nog daadwerkelijk wijzen op het herroepingsrecht. Je hebt dus een zogeheten informatieplicht. Het is essentieel dat je jouw klanten op de juiste manier informeert. Zo is het bijvoorbeeld niet voldoende om iets in jouw algemene voorwaarden op te nemen over het herroepingsrecht.

Als je jouw klant niet goed wijst op zijn rechten, wordt de wettelijke bedenktijd verlengd naar 12 maanden. Een klant mag dan dus een jaar later nog iets terug sturen en zijn geld terug vragen. Voorkomen dus! 

Uitzonderingen op het herroepingsrecht

Bij de aankoop van sommige producten zou het natuurlijk wel erg onlogisch zijn als deze zouden mogen worden geruild. Wat dacht je van producten die kunnen bederven binnen de bedenktijd of hygiënische producten die niet kunnen worden teruggezonden omdat het simpelweg niet mogelijk is om ze opnieuw te verkopen.

De wetgever heeft sommige producten en / of diensten gelukkig dan ook uitgezonden van het herroepingsrecht. Zo is het herroepingsrecht niet van toepassing op:

“de levering van verzegelde goederen die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken” 

Hygiënische producten ruilen 

Zoals gezegd is het mogelijk om hygiënische producten uit te sluiten van het herroepingsrecht. Ook hier zal je jouw klant goed over moeten informeren. 

Let er bovendien op dat de uitzonderingsgrond alleen opgaat voor producten die zijn verzegeld. Op het moment dat de verzegeling is verbroken, kan de klant de producten niet meer retourneren. Wat een verzegeling precies inhoudt, is niet gedefinieerd door onze wetgever. In de praktijk bestaat een verzegeling vaak uit folie of een plastic omhulsel.

Het is niet zo dat als je al jouw producten verzegelt, je niets meer met het herroepingsrecht hoeft te doen. Alleen producten die om hygiënische of gezondheidsredenen niet geretourneerd kunnen worden, vallen immers onder de uitzonderingsgrond. Het is goed om te weten dat het toepassingsbereik van deze uitzonderingsgrond beperkt is. Zo oordeelde het Hof van Justitie bijvoorbeeld dat een matras, waarvan de verzegeling verbroken was, wel gewoon geruild mocht worden door de klant. Het matras kon immers door het desbetreffende bedrijf worden gereinigd of ontsmet, waarna het weer geschikt zou zijn voor verkoop. Ga dus bij jezelf na in hoeverre een geretourneerd product daadwerkelijk ongeschikt is voor nieuwe verkoop. Kan het product na reiniging of ontsmetting weer worden verkocht? Dan is de uitzonderingsgrond waarschijnlijk niet op jou van toepassing. Het blijft natuurlijk altijd een beetje een grijs gebied, dus het is verstandig om een jurist eens naar jou retourbeleid te laten kijken. 

Jurist webwinkelrecht gezocht

Meer informatie nodig? Neem gerust contact op met onze juristen die gespecialiseerd zijn in het webwinkelrecht. Wel zo fijn, die peace of mind.

Legal support nodig?

Neem contact met ons op

Scroll naar boven

mr. Hester Spaans

Co-founder & General legal consultant

Hester is een van de oprichters van Spaans&Spaans en werkt als General Legal Consultant. Ze heeft meerdere masters in het recht afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en het voorrecht gehad een half jaar aan de University of Hong Kong te mogen studeren. Gefrustreerd over de stoffige juridische wereld, besloot ze destijds het heft in eigen hand te nemen en als ondernemer te starten. 

Inmiddels werkt ze al zo’n 5 jaar bij Spaans&Spaans en heeft ze honderden ondernemers mogen bijstaan met vraagstukken op het snijvlak van IT en recht.

Haar passie voor tech (en met name web3!) is van grote waarde bij het ‘vertalen’ van juridische regelgeving op het gebied van ICT/internet-en privacyrecht naar de dagelijkse technische realiteit. Klanten omschrijven haar als doortastend, vakkundig en pragmatisch. Om haar kennis op peil te houden is ze o.a. lid van de Vereniging voor Auteursrecht. 

mr. Lucia Spaans

Co-founder & Privacy officer

Lucia is mede-oprichter van Spaans&Spaans en werkt gedreven samen met het team aan het leveren van onze juridische diensten op top niveau.

Ze is enorm gemotiveerd en een perfectioniste (soms, oké, dikwijls, op het irritante af) die alles tot in de puntjes geregeld wil zien. Haar passie voor het recht kwam al naar voren tijdens haar studietijd in Amsterdam, waar ze ervoor koos om twee juridische masters te volgen. Het liefst controleert ze alle juridische stukken en correspondentie die dagelijks bij Spaans&Spaans de deur uitgaan meerdere malen, zodat de cliënt er zeker van kan zijn dat alles perfect geregeld is.

Verder is ze een groot fan van koffie, reist ze graag en is ze actief als gitariste (ja, echt).