Ask a lawyer: sparren met een jurist, zodat je weet hoe het zit.

Online of telefonisch, maar persoonlijk

1 uur lang de tijd om jouw vragen te stellen aan een jurist. Beeldbellen of telefonisch.​

Houd zeggenschap over je bedrijf

Voorkom dure fouten, spot op tijd de risico's en houd zeggenschap over je bedrijf.

Bepaar kosten

Door op tijd in te grijpen, risico's te spotten of een conflict te beperken, bespaar je kosten.​

Juridisch advies voor ondernemers

Online juridisch advies

Heb je een juridische vraag? Twijfel je of je een contract moet tekenen? Ben je in een conflict terecht gekomen en wil je graag weten hoe je ervoor staat?

In een online persoonlijk gesprek met een van onze juristen kan je een uur lang al jouw vragen stellen en krijg je zicht op jouw situatie. Natuurlijk kunnen we niet met één online koffie al jouw problemen oplossen, maar we kunnen je hopelijk wel alvast in de juiste richting wijzen, op de ‘addertjes onder het gras’ wijzen en een aantal insider tips geven.

Het resultaat? Je weet waar je staat, wat je vervolgstappen zijn en ‘hoe het zit’. Niet langer meer dat vervelende stemmetje in je hoofd, maar een kalm en rustig gevoel. Je kan eindelijk met een hernieuwd zelfvertrouwen weer verder met dat waar je goed in bent. 

*Onze juristen zijn gespecialiseerd in commerciële contracten, het auteursrecht, privacyrecht, ICT-recht, start-up recht en het reclamerecht.

Zo werkt het:

1. Boek een online adviesgesprek.

Neem de regie (weer) in handen.

2. Binnen 5 dagen een online afspraak.

Binnen 24 uur neemt een van onze juristen contact met je op om het gesprek in te plannen. Dit kan meestal binnen 5 werkdagen. Stuur eventuele documenten die je wilt bespreken voor aanvang van het gesprek op via e-mail.

3. Telefoon of beeldbellen.

Jouw online adviesgesprek is gepland! Een uur voor aanvang ontvang je een digitale link om in te loggen.​ Het gesprek duurt maximaal 1 uur en zal telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden (wat jij wilt).

4. Nog meer advies nodig? Offerte aanvragen.

In een uur kunnen we natuurlijk niet je hele bedrijf op orde krijgen. Het kan dan ook goed zijn dat je alsnog meer advies van ons nodig hebt. We sturen je dan, desgewenst, een offerte met daarin een vaste prijs afspraak. Bij akkoord gaan we aan de slag.

Online juristen

We begrijpen wel waarom ondernemers niet zoveel met juristen hebben. De meeste legal experts zijn zo risicomijdend, dat het verkrampend werkt.

En eerlijk is eerlijk: als je geen risico’s durft te nemen, kom je nooit ergens. Het recht is ook niet heilig voor ons. Huh? Nou, een voorbeeld: soms kan je in je recht staan (“juridisch gezien gelijk hebben”), maar is het vanuit zakelijk perspectief beter om er niks mee te doen. Ook daar zijn we eerlijk over.

Wij zijn de nieuwe generatie juristen. We bieden onze juridische expertise zonder de gebruikelijke corporate stoffigheid. We schrijven en adviseren in gewoon Nederlands (of Engels). Geen onnodig jargon, maar duidelijke en begrijpelijke taal waar jij als ondernemer iets mee kan.

Het helpt natuurlijk dat we ook zelf ondernemers zijn. We kennen niet alleen de wet, maar ook de struggles van het ondernemerschap. Daardoor kunnen we net even dat beetje extra geven.

Jurist commerciële contracten
De juridische partij van deze tijd! Het is heel duidelijk en fijn hoe Hester en Lucia te werk gaan. Ook de communicatie is goed. Ze hebben mijn algemene voorwaarden, privacy-en cookie verklaring en overeenkomsten zo geschreven dat het niet alleen duidelijk was voor mij maar ook voor mijn klanten. Zeker een aanrader!
Chichi Zhang
It was a great experience working with Spaans & Spaans. They embraced our start-up situation and provided us with a wealth of information and tailor-made, high-quality legal documents; adapted to our business. Both in Dutch and English. Whenever we had questions, Spaans & Spaans had the answers to help us. Thanks Lucia! Will keep you on speed-dial!
Shape Interactive
Spaans & Spaans hebben ons enorm geholpen door te wijzen op de geldende privacy regelgeving en het schrijven van onze cookieverklaring. Snel, precies en helder.
De Ceuvel

Page not found

Ik heb jullie hulp nodig

Natuurlijk is ondernemen ook risico’s nemen, maar dan liever wel de risico’s die je zélf hebt gekozen. Daarom helpen we je bij het neerzetten van jouw (juridische) structuur. 

Jurist commerciële contracten

FAQ - Deze vragen stelden je mede-ondernemers

Een Ask a lawyer-gesprek kost je EUR 200,- ex. 21% BTW. Daarvoor krijg je een uur lang onze onverdeelde aandacht. 

Je krijgt advies van onze juristen die een unieke blik hebben op jouw vraag, conflict, documenten, enzovoorts. Natuurlijk wijzen we je op hoe het ‘juridisch zit’, maar je ontvangt misschien ook wel een paar insider-tips van ons. Ofwel, je hoort van een jurist wat zij in jouw situatie zou doen. We kunnen in 1 uur natuurlijk niet een heel conflict oplossen, je rechtspositie beoordelen of een juridisch document grondig scannen. We kunnen je wél op weg helpen en alvast in de goede richting wijzen. 

Je kan bij ons terecht voor alles wat met commerciële contracten te maken heeft, het ICT-recht, Privacyrecht, Auteursrecht, Reclamerecht of het Start-up recht.  Twijfel je of we je kunnen helpen? Stuur ons dan eerst even een e-mail (contact@spaans-spaans.com) of vul het contactformulier in op onze contactpagina. 

Je mag zelf kiezen of je jouw adviesgesprek via beeldbellen (video) wilt laten plaatsvinden of dat je het gesprek liever over de telefoon doet. 

Page not found

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op.

Scroll naar top

Waar kunnen we bij helpen?